JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
12.3.2021 16.31

Poliisi varoittaa huijauksista

Lou­nais-Suo­men po­lii­si va­roit­taa yhä il­me­ne­vis­tä Mic­ro­soft-hui­jauk­sis­ta.

Po­lii­si muis­tut­taa, et­tei pu­he­li­mes­sa saa an­taa ke­nel­le­kään omia pank­ki­tun­nuk­sia ei­kä asen­taa soit­ta­jan esit­tä­miä oh­jel­mis­to­ja. Jos jou­tuu ri­kok­sen uh­rik­si, on otet­ta­va yh­teyt­tä omaan pank­kiin ja teh­tä­vä asi­as­ta ri­ko­sil­moi­tus.

Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sel­le on vii­me syk­syn jäl­keen teh­ty usei­ta kym­me­niä il­moi­tuk­sia hui­jauk­sis­ta, jois­sa soit­ta­ja on esit­täy­ty­nyt Mic­ro­sof­tin tai muun pal­ve­lun­tar­jo­a­jan tek­ni­se­nä tu­ke­na ja tie­dus­tel­lut pu­he­li­mes­sa pank­ki- ja hen­ki­lö­tie­to­ja.

Osas­sa ta­pauk­sis­ta on myös pyy­det­ty asen­ta­maan so­vel­luk­sia, jot­ka mah­dol­lis­ta­vat lait­teen etä­käy­tön. Hui­jauk­sen seu­rauk­se­na asi­a­no­mis­ta­jan ti­lil­tä on vie­ty ra­haa.

Maa­lis­kuun alus­sa Lou­nais-Suo­men po­lii­si on­nis­tui saa­maan ta­kai­sin noin 100 000 eu­roa, jot­ka oli on­nis­tut­tu hui­jaa­maan asi­a­no­mis­ta­jal­ta tu­ki­pal­ve­lu­hui­jauk­sen avul­la. Asi­a­no­mis­ta­ja oli il­moit­ta­nut vä­lit­tö­mäs­ti omaan pank­kiin­sa hui­jauk­sen jäl­keen, mikä ede­saut­toi ra­ho­jen ta­kai­sin­saan­tia.

Näköislehdet

Kysely