JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
29.4.2024 14.27

Poliisi turvaa vapun juhlintaa Lounais-Suomessa

Lou­nais-Suo­men po­lii­si va­rau­tuu tänä vuon­na au­rin­kois­ten ke­lien myö­tä vilk­kaa­seen vap­pu­juh­lin­taan. Po­lii­si on läs­nä ja tur­vaa yleis­tä jär­jes­tys­tä eri­tyi­ses­ti suu­rim­pien kau­pun­kien kes­kus­tois­sa, puis­tois­sa sekä muil­la suo­si­tuil­la ko­koon­tu­mis­pai­koil­la.

Po­lii­si val­voo lou­nais­suo­ma­lais­ten va­pun­viet­toa koko po­lii­si­lai­tok­sen alu­eel­la. Po­lii­si puut­tuu tar­vit­ta­es­sa ja ta­paus­koh­tai­ses­ti ti­lan­tei­siin, jot­ka ai­heut­ta­vat vaa­raa tai muu­ta häi­ri­ö­tä ylei­sel­le jär­jes­tyk­sel­le ja tur­val­li­suu­del­le.

– Jal­kau­dum­me ak­tii­vi­ses­ti ih­mis­ten pa­riin. Jo po­lii­sin läs­nä­o­lol­la voi­daan es­tää te­hok­kaas­ti en­nal­ta eri­lai­sia häi­ri­öi­tä ja ri­kok­sia, ker­too yli­ko­mi­sa­rio Joni Saa­ri­mä­ki Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sel­ta.

Lou­nais-Suo­men po­lii­sil­le on il­moi­tet­tu etu­kä­teen usei­ta va­pun ajan ylei­sö­ti­lai­suuk­sia.

– Po­lii­si var­mis­taa osal­taan, et­tä kaik­ki va­pun ajan ylei­sö­ti­lai­suu­det su­ju­vat rau­hal­li­ses­ti.

Vap­pu ko­ko­aa pe­rin­tei­ses­ti yh­teen myös nuo­rem­paa vä­keä. Po­lii­si toi­voo, et­tä per­heis­sä kes­kus­tel­laan etu­kä­teen las­ten ja nuor­ten vap­pu­suun­ni­tel­mis­ta ja ol­laan tie­toi­sia sii­tä, mis­sä ja mil­lä ta­val­la nuo­ri­so vap­pu­aan viet­tää.

– Jos nuo­ri viet­tää vap­pu­aan esi­mer­kik­si ka­ve­rei­den kans­sa ul­ko­na, on tär­keä pi­tää yl­lä tii­vis kes­kus­te­lu­yh­teys ja ju­tel­la, mitä il­lan ai­ka­na ta­pah­tuu.

Po­lii­si on nä­ky­väs­ti läs­nä myös nuor­ten suo­si­mil­la ko­koon­tu­mis­pai­koil­la yh­des­sä so­si­aa­li­toi­men kans­sa.

– Puu­tum­me ma­ta­lal­la kyn­nyk­sel­lä alai­käis­ten päih­tei­den käyt­töön ja nii­den hal­lus­sa­pi­toon. Kai­kis­ta alai­käis­ten päih­tei­den hal­lus­sa­pi­to­ti­lan­teis­ta teh­dään il­moi­tus so­si­aa­li­vi­ra­no­mai­sil­le, Saa­ri­mä­ki pai­not­taa.

Po­lii­si muis­tut­taa niin nuo­ria kuin vart­tu­neem­paa­kin vä­keä pi­tä­mään juh­la­hu­mus­sa ka­ve­ris­ta huol­ta.

– Toi­vot­ta­vas­ti kaik­ki osaa­vat naut­tia au­rin­koi­ses­ta va­pus­ta iloi­sin il­mein ja koh­tuul­li­sel­la mää­räl­lä si­maa ja mui­ta vap­pu­juo­mia.

Näköislehdet

Kysely