JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
11.3.2021 15.06

Poliiseille haalarikamerat kevään aikana

Po­lii­si ot­taa haa­la­ri­ka­me­rat käyt­töön koko maas­sa tänä ke­vää­nä.

Jo­kai­sel­la po­lii­si­lai­tok­sel­la on tek­ni­set val­miu­det ja haa­la­ri­ka­me­ra­lait­teet toi­min­nan aloit­ta­mi­seen sen jäl­keen, kun po­lii­sit ovat saa­neet kou­lu­tuk­sen toi­min­taan.

Lait­tei­ta käy­te­tään nä­ky­väs­ti ja ku­vaa­mi­ses­ta il­moi­te­taan mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan ku­vat­ta­val­le hen­ki­löl­le. 

– Lait­tei­den käy­töl­lä on tar­koi­tus hank­kia sa­mo­ja tie­to­ja, joi­ta po­lii­si hank­kii omin ais­ti­ha­vain­noin, to­te­aa po­lii­si­joh­ta­ja San­na Hei­kin­hei­mo Po­lii­si­hal­li­tuk­ses­ta. 

Kaik­kea po­lii­sin ku­vaa­maa tie­toa ei tal­len­ne­ta po­lii­sin hen­ki­lö­re­kis­te­rei­hin – ai­no­as­taan po­lii­si­teh­tä­vien kan­nal­ta asi­an­mu­kai­set ja tar­peel­li­set tie­dot. 

– Haa­la­ri­ka­me­roil­la han­kit­tua tie­toa voi­daan käyt­tää esi­mer­kik­si ri­ko­sa­si­oi­den tai lii­ken­ne­a­si­oi­den näyt­tö­nä ja to­dis­tei­na. Haa­la­ri­ka­me­roi­den käyt­töö­no­tol­la pa­ran­ne­taan myös sekä po­lii­sin et­tä po­lii­sin koh­de­hen­ki­lön oi­keus­tur­vaa, Hei­kin­hei­mo sa­noo.

Näköislehdet

Kysely