JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Pihabongaus innostaa tarkkailemaan talvilintuja.

Pihabongaus innostaa tarkkailemaan talvilintuja.

Pekka Nurminen

Uutiset
23.1.2024 10.25

Pihapon­gauk­sessa tarkkaillaan talvilintuja

Bird­li­fen Pi­ha­bon­gaus jär­jes­te­tään tam­mi­kuun vii­mei­se­nä vii­kon­lop­pu­na 27.–28.1. Suo­men suu­rim­mas­sa luon­to­ta­pah­tu­mas­sa seu­ra­taan tun­nin ajan lin­tu­ja omal­la pi­hal­la tai muul­la pai­kal­la.

Pi­ha­bon­gauk­sen ta­voit­tee­na on in­nos­taa tark­kai­le­maan tal­vi­sia lin­tu­lau­dan ja ko­ti­pi­han lin­tu­ja sekä kiin­nos­tu­maan lä­hi­luon­nos­ta. Kuka ta­han­sa voi osal­lis­tua Pi­ha­bon­gauk­seen, ja sen tu­lok­sis­ta saa­daan ar­vo­kas­ta tie­toa maam­me tal­vi­sen lin­nus­ton muu­tok­sis­ta.

Bird­li­fe jul­kai­see verk­ko­si­vuil­laan tu­lok­sia jo ta­pah­tu­man ai­ka­na, alus­ta­van yh­teen­ve­don 29.1. ja lo­pul­li­set tu­lok­set hel­mi­kuun ai­ka­na.

Pi­ha­bon­gaus jär­jes­te­tään joka vuo­si tam­mi­kuun vii­mei­se­nä vii­kon­lop­pu­na. Vii­me vuon­na ta­pah­tu­maan osal­lis­tui yli 24 000 ih­mis­tä lä­hes 16 300 pai­kas­sa ym­pä­ri maan. Vuo­sien var­rel­la on ker­ty­nyt ha­vain­to­ja yli yh­dek­säs­tä ja puo­les­ta mil­joo­nas­ta lin­tu­yk­si­lös­tä. Tänä vuon­na pi­ho­jen tal­vi­lin­tu­ja tark­kail­laan jo 19. ker­ran. Pi­ha­bon­gauk­sen suo­je­li­ja­na on ta­sa­val­lan pre­si­den­tin puo­li­so toh­to­ri Jen­ni Hau­kio.

Kou­lut voi­vat osal­lis­tua Pi­ha­bon­gauk­seen ta­pah­tu­ma­vii­kon­lop­pua edel­tä­väl­lä vii­kol­la.

Fak­ta

Tark­kai­le tun­nin ajan lin­tu­ja omal­la pi­hal­la tai muul­la pai­kal­la joko lau­an­tai­na 27. tai sun­nun­tai­na 28. tam­mi­kuu­ta.

Tun­nis­ta ha­vait­se­ma­si lin­tu­la­jit.

Las­ke mon­ta­ko yk­si­löä ku­ta­kin la­jia on enim­mil­lään nä­ky­vis­sä sa­maan ai­kaan.

Il­moi­ta tun­nis­ta­ma­si la­jit ja las­ke­ma­si mak­si­mi­mää­rät vii­meis­tään per­jan­tai­na 2.2. osoit­tees­sa www.pi­ha­bon­gaus.fi

Ha­vain­not voi il­moit­taa myös pos­ti­kor­til­la: Bird­li­fe Suo­mi, An­nan­ka­tu 29 A 16, 00100 Hel­sin­ki. Pos­ti­kor­tis­sa on ol­ta­va lin­tu­ha­vain­to­jen li­säk­si ha­vain­noit­si­jan ja ha­vain­to­pai­kan osoit­teet, ha­vain­noin­ti­a­jan­koh­ta ja ha­vain­noit­si­joi­den mää­rä.

Osal­lis­tu­jien kes­ken ar­vo­taan pal­kin­to­ja.

Näköislehdet

Kysely