JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
21.11.2023 9.00

Perinteet korostuvat Ugin joulu­na­vauk­sessa

Koko Uu­den­kau­pun­gin yh­tei­nen jou­lu­no­do­tus al­kaa mar­ras­kuun vii­mei­se­nä sun­nun­tai­na. Oh­jel­maa on kai­ke­ni­käi­sil­le pe­rin­tei­tä kun­ni­oit­ta­en: tuik­ki­vaa jou­lu­tun­nel­maa, mu­siik­kie­si­tyk­siä, jou­lu­lah­jai­de­oi­ta, höy­ry­ä­vää glö­giä ja tun­nel­mal­lis­ta Rau­han­puis­ton Jou­lu­maa­ta

Wan­ha­na­jan mark­ki­na­ko­juis­sa on lah­jai­de­oi­ta, jou­lu­ko­ris­tei­ta ja herk­ku­ja. Pai­kal­li­set pu­tii­kit ja puo­dit ovat son­nus­tau­tu­neet jou­lu­a­sui­hin­sa.

Rau­han­puis­to vi­rit­täy­tyy jou­lui­seen, tun­nel­maan. Jou­lu­puk­ki on puis­ton Jou­lu­maas­sa vas­taa­not­ta­mas­sa lap­sia sekä las­ten kir­jei­tä ja pii­rus­tuk­sia. Muo­ri ja ton­tut­kin hää­ri­vät Rau­han­puis­tos­sa Jou­lu­pu­kin apu­na. Jou­lu­maas­sa ja­e­taan myös hei­jas­ti­mia tuo­maan tur­val­li­suut­ta pie­nil­le kul­ki­joil­le ja vä­hän isom­mil­le­kin. Jou­lu­maas­sa on myös Wa­sa­bor­gin tal­lin ta­lu­tus­rat­sas­tus­ta.

Ava­jais­päi­vän mak­su­ton Wahl­ber­gin ta­lon jou­lu­näyt­te­ly kut­suu tu­tus­tu­maan por­va­ris­per­heen jou­lu­pe­rin­tei­siin 1800- ja 1900-lu­ku­jen vaih­tees­sa.

To­ri­la­va tar­joi­lee asuk­kail­le ja vie­rai­li­joil­le oh­jel­maa ta­sa­tun­nein. Puo­len­päi­vän ai­kaan per­heen pie­nim­mät saa­vat naut­tia Jou­lu­muo­rin sa­tu­het­kes­tä ja Mu­siik­ki­tu­van jou­lu­mus­ka­ris­ta. Tan­go­fi­na­lis­ti Vil­le-Mar­kus Ves­te­ri­nen ja Vak­ka-opis­ton Gos­pel-kuo­ro ilah­dut­ta­vat jou­lu­na­vaus­vä­keä jou­lui­sel­la mu­sii­kil­la en­nen jou­lu­ka­dun ava­jai­sia.

Nuo­ri­so­val­tuus­ton edus­ta­jat Emil Hai­ja­nen ja Hel­mi Ran­ta­nen ju­lis­ta­vat pik­ku­jou­lu­rau­han. Uu­si asu­kas Tii­na Hero avaa vi­ral­li­ses­ti jou­lu­ka­dun ja pal­ki­tut jou­lu­va­lot syt­ty­vät il­lan hä­mär­ty­es­sä. Kaik­kien kun­ta­lais­ten yh­tei­nen lyh­ty­kul­kue ilah­dut­taa heti va­lo­jen syt­ty­mi­sen jäl­keen Ali­sel­la­ka­dul­la ja päi­vä hui­pen­tuu tai­a­no­mai­seen la­va­e­si­tyk­seen kaup­pa­to­ril­la, kun Va­lo­sir­kus Spekt­ri lois­taa kai­kis­sa sa­teen­kaa­ren vä­reis­sä.

Fak­ta

Kaik­ki uu­si­kau­pun­ki­lai­set haas­te­taan osal­lis­tu­maan lyh­ty­kul­ku­ee­seen, joka läh­tee Se­pän­ka­dul­ta klo 16 ja päät­tyy Rau­han­ka­dul­le. Ko­koon­tu­mi­nen on Lil­ja­laak­son­ka­dun ja Se­pän­ka­dun vä­li­sel­lä ka­tuo­suu­del­la klo 15.45. Toi­vee­na on, et­tä lyh­dyis­sä käy­te­tään led-kynt­ti­löi­tä.

Kul­ku­een ai­ka­na ei ja­e­ta ma­kei­sia tur­val­li­suus­syis­tä. Ma­keis- ja hei­jas­tin­ja­ko on Jou­lu­pu­kin mö­kis­sä Rau­han­puis­ton Jou­lu­maas­sa.

Näköislehdet

Kysely