JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.3.2023 18.09

Opetukseen ja kasvatukseen valtion erityi­sa­vus­tusta

Var­hais­kas­va­tuk­sen sekä esi- ja pe­ru­so­pe­tuk­sen kou­lu­tuk­sel­lis­ta tasa-ar­voa ja yh­den­ver­tai­suut­ta edis­tä­viin toi­miin on myön­net­ty val­ti­on eri­tyi­sa­vus­tus­ta vuo­sil­le 2023–2024.

Va­kan alu­eel­la var­hais­kas­va­tuk­sen kou­lu­tuk­sel­lis­ta tasa-ar­voa ja yh­den­ver­tai­suut­ta edis­tä­viin toi­men­pi­tei­siin eri­tyi­sa­vus­tus­ta sai­vat Naan­ta­li 71 485 eu­roa, Tai­vas­sa­lo 20 000 eu­roa ja Uu­si­kau­pun­ki 70 000 eu­roa.

Esi- ja pe­ru­so­pe­tuk­ses­sa teh­tä­viin toi­men­pi­tei­siin eri­tyi­sa­vus­tus­ta sai­vat Tai­vas­sa­lo 25 000 eu­roa, Uu­si­kau­pun­ki 157 000 eu­roa ja Veh­maa 31 000 eu­roa.

Avus­tuk­sen ta­voit­tee­na on yh­den­ver­tai­suu­den, tasa-ar­voi­suu­den, lä­hi­pal­ve­lu- ja lä­hi­kou­lu­pe­ri­aat­teen sekä ink­lu­sii­vi­sen toi­min­ta­kult­tuu­rin vah­vis­ta­mi­nen.

Kou­lu­tuk­sen tasa-ar­voa vah­vis­te­taan koh­den­ta­mal­la tu­kea niil­le kou­luil­le ja päi­vä­ko­deil­le, jot­ka si­jait­se­vat so­si­oe­ko­no­mi­ses­ti huo­no-osai­sem­mil­la alu­eil­la. Avus­tuk­sel­la vah­vis­te­taan laa­duk­kai­den op­pi­mis­tu­los­ten saa­vut­ta­mis­ta ja hy­vin­voin­tia ja pie­nen­ne­tään lap­si- ja ope­tus­ryh­mä­ko­ko­ja.

Näköislehdet

Kysely