JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
27.10.2021 12.15

Nousiainen pronssille työlli­syys­ver­tai­lussa

Vesa Pent­ti­lä

Nou­si­ais­ten työt­tö­myysp­ro­sent­ti 4,6 oli syys­kuun lo­pun ver­tai­lus­sa Var­si­nais-Suo­men kun­tien kol­man­nek­si pie­nin. Edel­le kii­la­si­vat vain 4,1 pro­sen­tin Rus­ko ja 4,4 pro­sen­tin Sau­vo.

Va­kan alu­een mui­den kun­tien työt­tö­myysp­ro­sen­tit oli­vat vii­me kuun lo­pus­sa seu­raa­vat: Kus­ta­vi 6,8, Mas­ku 5,2, My­nä­mä­ki 6,8, Naan­ta­li 6,6, Tai­vas­sa­lo 7,6, Uu­si­kau­pun­ki 7,1 ja Veh­maa 5,0.

Työt­tö­myys jat­koi su­pis­tu­mis­taan syys­kuus­sa Var­si­nais-Suo­mes­sa no­pe­am­min kuin koko maas­sa ylei­ses­ti. Työ-­ ja elin­kei­no­toi­mis­tos­sa oli syys­kuun lo­pus­sa 21 400 työ­tön­tä työn­ha­ki­jaa. Syys­kuun ai­ka­na työt­tö­mien mää­rä yleen­sä su­pis­tuu jon­kin ver­ran, ku­ten ta­pah­tui nyt­kin 1300 hen­gel­lä.

Vuot­ta ai­em­mas­ta työt­tö­mien mää­rä on vä­hen­ty­nyt 4600 hen­ki­löl­lä (18 pro­sent­tia) eli ri­pe­äm­min kuin koko maas­sa ylei­ses­ti (16 pro­sent­tia). Var­si­nais-­Suo­mes­sa lo­mau­tet­tu­jen mää­rä ale­ni 3600 hen­ki­löl­lä ver­rat­tu­na sa­maan ajan­koh­taan vii­me vuon­na.

Työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den osuus työ­voi­mas­ta oli syys­kuun lo­pus­sa Var­si­nais­-Suo­mes­sa 9,3 pro­sent­tia eli 2,0 pro­sent­tiyk­sik­köä vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min. Näin työt­tö­mien osuus työ­voi­mas­ta oli pie­nem­pi kuin koko maas­sa (10,1 pro­sent­tia).

Syys­kuus­sa työt­tö­miä oli sel­väs­ti vä­hem­män kuin vuot­ta ai­em­min kai­kis­sa Var­si­nais-­Suo­men seu­tu­kun­nis­sa. Suu­rin ero vuot­ta ai­em­paan oli Tu­run­maal­la (25 pro­sent­tia) ja pie­nin ero oli Tu­run seu­tu­kun­nas­sa (16 pro­sent­tia). Seu­tu­kun­nis­ta työt­tö­myy­sas­te oli kor­kein Tu­run seu­dul­la (9,9 pro­sent­tia ja pie­nin Tu­run­maan saa­ris­tos­sa (6,3 pro­sent­tia).

Koko maan seu­tu­kun­ta­ver­tai­lus­sa Vak­ka-Suo­mi jäi niu­kas­ti kär­ki­kym­me­ni­kön ul­ko­puo­lel­le 7,2 pro­sen­tin no­tee­rauk­sel­laan.

Näköislehdet

Kysely