JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
5.10.2022 14.44

Netissä huuto­kau­pa­tuista Naantalin tonteista vain toinen kävi kaupaksi

Jes­se Ran­ta

Naan­ta­lin kau­pun­gin­hal­li­tus päät­ti ke­sä­kuus­sa aset­taa myy­tä­väk­si avoi­mel­la huu­to­kau­pal­la net­ti­pal­ve­lun kaut­ta Luon­non­maal­la si­jait­se­van Iso­ky­län kau­pun­gi­na­lu­een kak­si tont­tia. Tar­jou­sa­jan pää­tyt­tyä ton­teis­ta toi­sel­le löy­tyi os­ta­ja.

Maa­nan­tai­na kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­li tont­ti­huu­to­kau­pan tu­lok­sia ja hy­väk­syi toi­sen ton­tin osal­ta kor­keim­man kel­poi­sek­si to­de­tun ja vah­vis­te­tun tar­jouk­sen 65 000 eu­roa.

Kor­kein esi­tet­ty tar­jous se ei ol­lut. Ton­tis­ta esi­tet­tiin 157 tar­jous­ta, jois­ta kor­kein oli 77 000 eu­roa. Tar­jouk­sen esit­tä­nyt ei kui­ten­kaan täyt­tä­nyt huu­to­kaup­paan en­nal­ta ase­tet­tu­ja eh­to­ja, sil­lä tar­jo­a­jal­le oli luo­vu­tet­tu kau­pun­gin puo­les­ta tont­ti ai­em­min tänä vuon­na ja tont­ti on täl­lä het­kel­lä ra­ken­ta­ma­ton.

Kos­ka kor­kein tar­jous oli hy­lät­tä­vä, kau­pun­ki oli yh­tey­des­sä toi­sek­si kor­keim­man tar­jouk­sen esit­tä­nee­seen, joka kui­ten­kin päät­ti ve­täy­tyä. Sa­moin teki myös kol­man­nek­si kor­keim­man tar­jouk­sen esit­tä­nyt.

Toi­sen ton­tin osal­ta kau­pun­ki hyl­kä­si kor­keim­man esi­te­tyn tar­jouk­sen 43 000 eu­roa, sil­lä sen ei kat­sot­tu vas­taa­van ton­tin käy­pää ar­voa.

Suo­ri­te­tus­sa hin­ta­tar­kas­te­lus­sa kau­pun­ki ver­tai­li huu­to­kau­pat­tu­na ol­lei­den tont­tien tar­jouk­sia to­teu­tu­nei­siin kaup­pa­hin­toi­hin asun­to­mes­su­a­lu­eel­la ja sen poh­jois­puo­lel­la sekä yk­si­tyi­sen tont­ti­tar­jon­nan pyyn­ti­hin­to­ja San­ta­lan­tien kaa­va-alu­eel­la.

Ver­tai­lu­kau­pois­sa to­det­tiin asun­to­mes­su­a­lu­een vas­taa­vien tont­tien kes­ki­mää­räi­sen luo­vu­tu­sar­von aset­tu­neen 70 000–83 000 eu­ron vä­lil­le. Yk­si­tyis­ten omis­ta­jien täl­lä het­kel­lä myyn­nis­sä ole­vien vas­taa­vien tont­tien kes­ki­mää­räi­nen hin­ta­pyyn­tö on noin 107 000 eu­roa.

Kos­ka toi­sen huu­to­kau­pat­ta­van ton­tin tar­jous ei nous­sut lä­hel­le käy­pää hin­ta­ta­soa, kau­pun­gin­hal­li­tus päät­ti, et­tä koh­de ase­te­taan myö­hem­min uu­del­leen myyn­tiin. Eh­dot ja ajan­koh­ta tar­ken­tu­vat myö­hem­min.

Näköislehdet

Kysely