JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
16.6.2021 19.26

Naantali aloittaa 16-vuotiaiden rokottamisen

Ko­ro­na­ro­ko­tus­ten ajan­va­raus avau­tuu 16 vuot­ta täyt­tä­neil­le naan­ta­li­lai­sil­le tors­tai­na 17.6. kel­lo 9. Ro­ko­tu­sai­ko­ja tu­lee va­rat­ta­vak­si noin 500. Ro­kot­teet an­ne­taan Bir­git­ta-sa­lin ro­ko­tus­pis­teel­lä.

18 vuot­ta täyt­tä­neil­le suo­si­tel­laan en­si­si­jai­ses­ti ajan­va­raus­ta säh­köi­ses­ti.

16–17-vuo­ti­aat voi­vat va­ra­ta ro­ko­tu­sa­jan vain pu­he­li­mit­se ar­ki­sin klo 9–14 ko­ro­na­ro­ko­tus­ten ajan­va­raus­nu­me­ros­ta 040 4846 533. Täl­le ikä­ryh­mäl­le so­pii vain yk­si käy­tös­sä ole­vis­ta ro­ko­te­val­mis­teis­ta, min­kä vuok­si ajan­va­raus teh­dään pu­he­li­mit­se. Ro­kot­teen saa­mi­sek­si tu­lee ol­la täyt­tä­nyt 16 vuot­ta.

Vaik­ka Var­si­nais-Suo­mes­sa on ko­ro­na­ti­lan­ne rau­hoit­tu­nut ja maa­kun­ta on siir­ty­nyt lie­vim­mäl­le eli pe­rus­ta­sol­le, ko­ro­na­ro­kot­teen ot­ta­mi­nen on tär­ke­ää. Naan­ta­lin ter­veys­kes­kuk­ses­ta muis­tu­te­taan, et­tä va­ra­tus­ta ro­ko­te­a­jas­ta tu­lee pi­tää kiin­ni.

– Jo ajan­va­rauk­sen yh­tey­des­sä kan­nat­taa kat­soa, et­tä va­rat­ta­va ai­ka so­pii omaan ai­ka­tau­luun. Jos va­ra­tul­le ajal­le ei saa­vu­ta, se ai­heut­taa pal­jon li­sä­työ­tä ro­ko­tus­pis­teel­lä. Jos on ai­van pak­ko pe­rua ro­ko­tu­sai­ka, se tu­lee teh­dä hy­vis­sä ajoin, ter­vey­den­hoi­ta­ja Hei­di Val­ja­nen to­te­aa.

Myös te­hos­te­ro­ko­tu­sa­jois­ta on tär­ke­ää pi­tää kiin­ni. Toi­nen ro­ko­tus­ker­ta on tär­keä, jot­ta ko­ro­na­ro­kot­teen suo­ja­te­ho vah­vis­tuu ja kes­tää mah­dol­li­sim­man pit­kään. Vain ylit­se­pää­se­mät­tö­män es­teen vuok­si te­hos­te­ro­ko­tu­sa­jan voi siir­tää myö­hem­mäk­si.

Te­hos­te­ro­ko­tuk­sen an­nos­vä­li on 12 viik­koa, ja sii­tä voi­daan poi­ke­ta lä­hin­nä lää­ke­tie­teel­li­sis­tä syis­tä. Esi­mer­kik­si va­paa-ajan mat­kus­ta­mi­nen ei ole syy, jon­ka pe­rus­teel­la ro­ko­te­ai­kaa voi­tai­siin ai­kais­taa.

Naan­ta­lis­sa en­sim­mäi­sen ko­ro­na­ro­ko­tu­san­nok­sen on saa­nut nyt 11 181 hen­ki­löä (57,2 %). Toi­sen ro­kot­teen saa­nei­ta on 2452 (12,6 %).

Näköislehdet

Kysely