JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
26.3.2024 15.35

Mynämäki puoli miljoonaa miinuksella

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan vii­me vuo­den ti­lin­pää­tös on 500 000 eu­roa ali­jää­mäi­nen. Vuo­si­ka­te oli 1,5 mil­joo­naa eu­roa.

Vii­me vuo­den ali­jää­män kir­jaa­mi­sen jäl­keen kun­nan ta­sees­sa on yli­jää­mää 4,2 mil­joo­naa eu­roa.

Kun­nan vii­me vuo­sien voi­mak­kais­ta in­ves­toin­neis­ta joh­tu­en lai­nan­hoi­to­ku­lut ja kor­ko­ku­lut ovat kor­ke­al­la ta­sol­la. Lai­naa oli vii­me vuo­den lo­pus­sa 42 mil­joo­naa eu­roa eli 5599 eu­roa per asu­kas, mikä on huo­mat­ta­vas­ti maan kes­ki­ar­von ylä­puo­lel­la.

Kor­ko­ta­so ja kun­nan kor­ko­ku­lut ovat nous­seet syk­sys­tä 2022 al­ka­en. Kor­ko­ku­lut oli­vat vuon­na 2023 noin 1,1 mil­joo­naa eu­roa, joka on yli 800 000 eu­roa enem­män kuin vuon­na 2022.

Vii­me vuon­na kun­ta in­ves­toi run­saal­la nel­jäl­lä mil­joo­nal­la eu­rol­la. Suu­rin yk­sit­täi­nen koh­de on Lau­rin kou­lun pe­rus­kor­jaus, joka on ja­et­tu use­am­mal­le vuo­del­le. Re­mon­tin en­sim­mäi­set vai­heet ylit­ti­vät bud­je­tin mer­kit­tä­väs­ti, mut­ta vii­me vuon­na se py­syi sekä bud­je­tis­sa et­tä ai­ka­tau­lus­sa.

Ve­ro­tu­lo­ja kun­ta sai vii­me vuon­na 17,1 mil­joo­naa eu­roa.

Hy­vin­voin­ti­a­lu­euu­dis­tus vai­kut­ti kun­nan ta­lou­teen vii­me vuo­den osal­ta ne­ga­tii­vi­ses­ti. Ti­lin­pää­tök­seen vai­kut­ti­vat myös pe­rus­tur­va­kun­ta­yh­ty­mä Ak­se­lin pur­ka­mi­seen liit­ty­vät kir­jauk­set.

My­nä­mä­en kun­nan­hal­li­tus hy­väk­syi ti­lin­pää­tök­sen omal­ta osal­taan maa­nan­tain ko­kouk­ses­saan.

Näköislehdet

Kysely