JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
14.6.2023 13.28

Mynämäessä uusittu elinvoi­ma­oh­jelmaa

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan­hal­li­tus esit­tää en­si vii­kol­la ko­koon­tu­van val­tuus­ton hy­väk­syt­tä­väk­si kun­nan elin­voi­ma­oh­jel­maa vuo­sil­le 2023–27. Vi­si­o­na on yri­tys­myön­tei­nen ja kiin­nos­ta­va My­nä­mä­ki.

Esi­tyk­ses­sä elin­voi­ma­po­li­tii­kan pai­no­pis­tei­nä ovat kun­nan ja yri­tys­ten vä­li­nen mut­ka­ton yh­teis­työ ja kump­pa­nuus, kun­nan hyvä ima­go ja vah­vis­tu­va ve­to­voi­ma, hy­vät yrit­tä­mi­sen edel­ly­tyk­set ja tu­le­vai­suu­den mah­dol­li­suu­det.

Yh­teis­työn edis­tä­mi­sek­si käy­tän­nön toi­mia ovat esi­mer­kik­si sään­nöl­lis­ten yh­teis­työ­ru­tii­nien ke­hit­tä­mi­nen kun­nan ja yri­tys­ten vä­lil­le ja han­kin­ta­o­saa­mi­sen vah­vis­ta­mi­nen kun­nan eri toi­mi­a­loil­la.

Kun­nan ima­goa pa­ran­ne­taan muun mu­as­sa vies­ti­mäl­lä sel­ke­äs­ti, avoi­mes­ti ja po­si­tii­vi­ses­ti kun­nan toi­min­nas­ta ja edis­tä­mäl­lä jouk­ko­lii­ken­teen ke­hit­ty­mis­tä.

Hy­vis­tä yrit­tä­mi­sen edel­ly­tyk­sis­tä huo­leh­di­taan muun mu­as­sa te­ke­mäl­lä en­na­koi­vaa maan­han­kin­taa ja kaa­voi­tus­ta sekä ke­hit­tä­mäl­lä ja sel­kiyt­tä­mäl­lä kun­nan omien yri­tys­pal­ve­lui­den pro­ses­se­ja.

Tu­le­vai­suu­den mah­dol­li­suuk­sia pa­ran­ne­taan muun mu­as­sa ke­hit­tä­mäl­lä kun­nan di­gi­taa­li­sia pal­ve­lui­ta, edis­tä­mäl­lä mo­ni­paik­kai­sia työn­te­ko­mah­dol­li­suuk­sia ja huo­leh­ti­mal­la sii­tä, et­tä maa­han­muut­ta­jat pää­se­vät ak­tii­vi­sek­si osak­si yh­teis­kun­taa.

Näköislehdet

Kysely