JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
14.6.2022 13.57

Mynämäessä aloite sateen­kaa­ri­kou­lu­tuk­sesta

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan­val­tuus­ton maa­nan­tai­ses­sa ko­kouk­ses­sa jä­tet­tiin yk­si val­tuus­to­a­loi­te. Vih­rei­den val­tuus­to­ryh­mä esit­tää, et­tä My­nä­mä­en kun­ta ryh­tyi­si jär­jes­tä­mään työn­te­ki­jöil­le, vi­ran­hal­ti­joil­le ja luot­ta­mus­hen­ki­löil­le kou­lu­tus­ta sa­teen­kaa­ri­o­saa­mi­ses­ta.

Kou­lu­tus­ta, joka voi­si ol­la esi­mer­kik­si Seta ry:n jär­jes­tä­mää, tu­li­si ol­la sään­nöl­li­ses­ti, esi­mer­kik­si joka kol­mas vuo­si.

– Sa­teen­kaa­ri­tee­mat eli sek­su­aa­li- ja su­ku­puo­li­vä­hem­mis­tö­jä kos­ke­vat tee­mat voi­vat ol­la useil­le vie­rai­ta, ter­mit voi­vat tun­tua mo­ni­mut­kai­sil­ta ja voi ol­la vai­kea ym­mär­tää, mitä voi­si omas­sa ar­jes­saan ja työs­sään teh­dä pa­ran­taak­seen sa­teen­kaa­ri-ih­mis­ten ase­maa, to­te­si aloit­teen lu­ke­nut An­ni Il­vo­nen.

Ryh­män mie­les­tä tie­don li­sää­mi­nen ei saa jää­dä sa­teen­kaa­re­vien ih­mis­ten omal­le vas­tuul­le, vaan yh­den­ver­tai­suu­den tur­vaa­mi­nen on kaik­kien asia.

Tar­vet­ta kou­lu­tuk­sel­le pe­rus­tel­laan muun mu­as­sa sil­lä, et­tä Kou­lu­ter­veys­ky­se­lyn mu­kaan mie­li­a­laan liit­ty­vät huo­let ovat sa­teen­kaa­ri­nuo­ril­la lä­hes kak­si ker­taa mui­ta nuo­ria ylei­sem­piä, ja noin nel­jän­nes tun­si it­sen­sä yk­si­näi­sek­si, kun vas­taa­va osuus muil­la nuo­ril­la oli noin kym­me­ne­so­sa. He ko­ki­vat myös kou­lu­ym­pä­ris­tön puut­teel­li­sek­si ja tur­vat­to­mak­si use­am­min kuin muut nuo­ret.

Syr­jin­tää sek­su­aa­li- ja su­ku­puo­li­vä­hem­mis­tö­jä koh­taan esiin­tyy myös työ­pai­koil­la.

Vih­re­ät pai­not­ta­vat­kin, et­tä kun­nan pal­ve­luis­sa työs­ken­te­le­vil­lä am­mat­ti­lai­sil­la on ol­ta­va riit­tä­vä tie­to­tai­to ja työ­ka­lut en­nal­ta­eh­käis­tä su­ku­puo­li-iden­ti­teet­tiin, su­ku­puo­len il­mai­suun, ke­hon su­ku­puo­lit­tu­nei­siin piir­tei­siin sekä sek­su­aa­li­seen suun­tau­tu­mi­seen pe­rus­tu­vaa syr­jin­tää ja puut­tua sii­hen.

Näköislehdet

Kysely