JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
22.3.2022 11.52

Mynämäessä aloite nuorten kattavasta kuulemisesta

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan­val­tuus­ton maa­nan­tai­ses­sa ko­kouk­ses­sa jä­tet­tiin yk­si val­tuus­to­a­loi­te. Kris­til­lis­de­mok­raat­tien val­tuus­to­ryh­mä esit­tää, et­tä nuo­ria kuul­tai­siin kat­ta­vas­ti ja ai­dos­ti. Yh­dek­si kei­nok­si esi­te­tään vuo­sit­tain teh­tä­vää ky­se­lyä, jo­hon vas­taa­mi­nen si­säl­ly­tet­täi­siin kou­lu­päi­vään. Täl­löin mah­dol­li­sim­man moni sai­si ää­nen­sä kuu­lu­viin.

– Nuo­ret ovat ko­ke­mu­sa­si­an­tun­ti­joi­ta, kun poh­di­taan hei­dän elä­mään­sä liit­ty­viä ky­sy­myk­siä ja pää­tök­siä. Vaa­tii meil­tä päät­tä­jil­tä myös nöy­ryyt­tä ja re­hel­li­syyt­tä tun­nus­taa, et­tem­me ai­na oi­ke­as­taan tie­dä, mikä rat­kai­su oli­si pa­ras lap­sil­lem­me ja nuo­ril­lem­me, to­te­aa aloit­teen lu­ke­nut Tai­na Lai­ti­nen.

Ky­sy­myk­se­na­set­te­lun ei tule ol­la vain vir­ka­mies­ten ja luot­ta­mus­hen­ki­löi­den te­ke­mä eh­do­tus, jo­hon ky­sy­tään mie­li­pi­tei­tä, vaan tu­lee ol­la esi­tet­ty­nä ai­he, reu­na­eh­dot ja ky­syä nuo­ril­ta aja­tuk­sia sii­tä, mi­ten he it­se asi­an rat­kai­si­si­vat ja mitä kriit­ti­siä te­ki­jöi­tä he nä­ke­vät.

– Nuor­ten aja­tuk­sia ja mie­li­pi­det­tä tu­li­si siis ky­syä jo val­mis­te­lu­vai­hees­sa ei­kä vas­ta sit­ten, kun on jo val­mis pää­tö­seh­do­tus.

Aloit­tees­sa muis­tu­te­taan, et­tä li­säk­si nuo­ril­ta on kat­ta­vas­ti ky­syt­tä­vä mie­li­pi­det­tä ja tun­te­muk­sia ai­na, kun tu­lee pää­tet­tä­väk­si jo­kin hei­dän elä­mään­sä kos­ket­ta­va asia. Pää­tök­sen­te­koon tu­lee myös kir­ja­ta nuor­ten kuu­le­mi­sen to­teu­tus.

Näköislehdet

Kysely