JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Rasekon liiketoiminnan opiskelijat Sari Ruotsalainen ja Venla Blomros ahkeroivat syksyn ajan yrittäjille suunnatun projektin parissa.

Rasekon liiketoiminnan opiskelijat Sari Ruotsalainen ja Venla Blomros ahkeroivat syksyn ajan yrittäjille suunnatun projektin parissa.

Ilona Karilainen

Uutiset
Mynämäki
13.1.2023 9.15

Mynämäen yrityskyselyn tulokset valmiina

”Ovi au­ki yh­teis­työl­le” luki kut­sus­sa, joka lä­he­tet­tiin my­nä­mä­ke­läi­sil­le yrit­tä­jil­le jou­lu­kuus­sa. My­nä­mä­en Yri­tys­voi­ma Oy (Myvo), My­nä­mä­en Yrit­tä­jät ry, Rai­si­on seu­dun kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­män lii­ke­toi­min­nan opis­ke­li­jat sekä Jous­ta­vas­ti työ­hön -han­ke suun­nit­te­li ja to­teut­ti yh­teis­työs­sä yri­tys­ky­se­lyn my­nä­mä­ke­läi­sil­le yrit­tä­jil­le.

Pu­he­lin­ky­se­lyn tar­koi­tuk­se­na oli sel­vit­tää My­nä­mä­en yrit­tä­jien tar­pei­ta ja ko­ke­muk­sia yrit­tä­jil­le suun­na­tuis­ta pal­ve­luis­ta. Ky­se­lyyn vas­ta­si 145 yrit­tä­jää.

Vas­taus­ten poh­jal­ta on laa­dit­tu ra­port­ti, jon­ka tu­lok­sia esi­tel­lään yrit­tä­jil­le suun­na­tus­sa il­ta­ta­pah­tu­mas­sa kes­ki­viik­ko­na 18.1. klo 17 My­nä­mä­en kun­nan­ta­lon au­di­to­ri­os­sa.

Tu­los­ten pur­ka­mi­sen ja kes­kus­te­lun li­säk­si ta­pah­tu­mas­sa et­si­tään yh­tei­siä lin­jo­ja yri­tys­pal­ve­lui­den ja yrit­tä­jien vä­lil­le ja ver­kos­toi­du­taan. Omia aja­tuk­si­aan yh­teis­työs­tä ja yrit­tä­jyy­des­tä tu­lee lop­pu­pu­heen­vuo­ros­sa ker­to­maan myös keit­ti­ö­mes­ta­ri Kape Ai­hi­nen.

Ra­se­kos­sa pal­ve­lu­muo­toi­lun tut­kin­non osaa opis­ke­le­va ryh­mä aloit­ti pro­jek­tin syys­kuus­sa 2022 kar­toit­ta­mal­la my­nä­mä­ke­läi­set yrit­tä­jät, min­kä jäl­keen he suun­nit­te­li­vat ja aloit­ti­vat pu­he­lin­haas­tat­te­lut.

Lii­ke­toi­min­nan pe­rus­tut­kin­to-opis­ke­li­jat Sari Ruot­sa­lai­nen ja Ven­la Blom­ros siir­tyi­vät My­nä­mä­keen kou­lu­tus­so­pi­muk­sel­la te­ke­mään li­sää pu­he­lin­haas­tat­te­lu­ja, pur­ka­maan tu­lok­set ja kir­joit­ta­maan ra­por­tin sekä jär­jes­tä­mään ta­pah­tu­mail­lan yrit­tä­jil­le.

– Saim­me täl­tä kou­lu­tus­so­pi­mus­jak­sol­ta ar­vo­kas­ta ko­ke­mus­ta, tie­toa ja op­pia pro­jek­tin hal­lin­nas­ta ja ta­pah­tu­ma­tuo­tan­nos­ta. Pro­jek­ti he­rät­ti uut­ta ym­mär­rys­tä ja ar­vos­tus­ta yrit­tä­jiä koh­taan ja sa­mal­la myös aja­tuk­sia maa­il­man ny­ky­ti­lan­tees­ta ja sen vai­ku­tuk­ses­ta yrit­tä­jyy­teen, Ven­la ja Sari poh­ti­vat.

Pro­jek­tis­sa opis­ke­li­joi­den oh­jaa­ja­na toi­mi­nut Jous­ta­vas­ti työ­hön -hank­keen pro­jek­ti­pääl­lik­kö Ilo­na Ka­ri­lai­nen nä­kee alu­eel­li­sen yh­teis­työn te­ke­mi­sen tär­ke­ä­nä työl­li­syy­den, elin­voi­man ja jat­ku­van op­pi­mi­sen nä­kö­kul­mas­ta.

– Yh­teis­työn tär­keys tu­lee ko­ros­tu­maan en­ti­ses­tään, kun TE-pal­ve­lut siir­ty­vät kun­tiin vuon­na 2025. Myös ylei­ses­ti työ­e­lä­mäs­sä ver­kos­toi­tu­mi­sen ja mo­ni­a­lai­sen yh­teis­työn mer­ki­tys kas­vaa. On tär­ke­ää, et­tä opis­ke­li­jat pää­se­vät täl­lais­ten pro­jek­tien avul­la ko­kei­le­maan ver­kos­to­yh­teis­työ­tä käy­tän­nös­sä.

My­von toi­mi­tus­joh­ta­ja Mat­ti He­le­nius ker­too tä­män ole­van en­sim­mäi­nen ker­ta, kun My­nä­mä­es­sä jär­jes­te­tään tä­män­kal­tai­nen pro­jek­ti.

– Ko­ko­nais­val­tai­ses­ti näyt­tää niin hy­väl­tä, et­tä vas­taa­via pro­jek­te­ja tul­laan var­mas­ti to­teut­ta­maan myös jat­kos­sa, He­le­nius suun­nit­te­lee.

Näköislehdet

Kysely