JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
3.2.2022 7.30

Mynämäen seurakunta viljelijöiden tukena

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en seu­ra­kun­ta on liit­ty­nyt mu­kaan Maa­ta­lou­sy­rit­tä­jien elä­ke­lai­tok­sen Me­lan yl­lä­pi­tä­mään Vä­li­tä vil­je­li­jäs­tä -ver­kos­toon.

Ver­kos­toon osal­lis­tu­vat si­tou­tu­vat te­ke­mään maa­ta­lou­sy­rit­tä­jän var­hai­sen vä­lit­tä­mi­sen mal­lin mu­kais­ta ver­kos­to­yh­teis­työ­tä maa­ta­lou­sy­rit­tä­jien työ­ky­vyn ja työ­hy­vin­voin­nin tu­ke­mi­sek­si.

Me­lan kans­sa al­le­kir­joi­te­tun so­pi­muk­sen mu­kai­sik­si yh­teys­hen­ki­löik­si on seu­ra­kun­nas­ta ni­met­ty kirk­ko­her­ra Ant­ti Kal­lio ja kirk­ko­neu­vos­ton va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Aki Laak­so­nen.

Kal­li­on tie­to­jen mu­kaan My­nä­mä­ki on en­sim­mäi­nen seu­ra­kun­ta Suo­mes­sa, joka on ver­kos­tos­sa mu­ka­na.

Toi­min­nan taus­tal­la on huo­li maa­ta­lou­sy­rit­tä­jien hy­vin­voin­nis­ta, sil­lä maa­ta­lou­den ra­ken­ne­muu­tos vai­kut­taa voi­mak­kaas­ti työs­sä jak­sa­mi­seen. Vaik­ka alan eri si­dos­ryh­mät te­ke­vät työ­tä työ­ky­vyn tu­ke­mi­sek­si, on haas­tee­na eri­lais­ten tu­ki­muo­to­jen ha­ja­nai­suus ja ir­ral­li­suus toi­sis­taan. Se voi joh­taa ti­lan­tei­siin, jos­sa avun pii­riin tul­laan lii­an myö­hään tai sii­tä jää­dään ko­ko­naan pait­si.

Me­lan teh­tä­vä­nä Vä­li­tä vil­je­li­jäs­tä -pro­jek­tis­sa on ra­ken­taa ja va­kiin­nut­taa var­hai­sen vä­lit­tä­mi­sen mal­li maa­ta­lou­sy­rit­tä­jil­le, koo­ta si­dos­ryh­mä­or­ga­ni­saa­ti­ot sen mu­kai­seen yh­teis­toi­min­taan, va­kiin­nut­taa toi­min­ta käy­tän­nök­si ja koor­di­noi­da sitä.

Yh­teis­työn ta­voit­tee­na on maa­ta­lou­sy­rit­tä­jien työ­ky­vyn yl­lä­pi­tä­mi­nen ja edis­tä­mi­nen sekä työ­ky­vyt­tö­myys­ris­kien mah­dol­li­sim­man var­hai­nen tun­nis­ta­mi­nen ja hoi­to. So­pi­mal­la yh­tei­sis­tä toi­min­ta­ta­vois­ta, voi­daan var­mis­taa, et­tä apua tar­vit­se­va myös pää­see avun pii­riin.

Si­dos­ryh­mä­or­ga­ni­saa­ti­o­ver­kos­to muo­dos­taa kes­kus­te­lu- ja yh­teis­työ­foo­ru­min, joka tu­kee sii­hen kuu­lu­via, toi­mii ajan­koh­tais­tie­don vä­lit­tä­jä­nä ja eri toi­mi­joi­den tar­jo­a­mien työ­ky­vyn tu­ki­muo­to­jen tie­do­tus­ka­na­va­na.

So­pi­muk­sen mu­kaan My­nä­mä­en seu­ra­kun­ta si­tou­tuu toi­min­nas­saan var­hai­sen vä­lit­tä­mi­sen mal­lin mu­kai­seen toi­min­taan ha­vain­to­jen te­ki­jä­nä, pu­heek­si­ot­ta­ja­na, tar­vit­ta­es­sa eteen­päin oh­jaa­ja­na ja ti­lan­teen seu­ran­nas­ta vas­taa­va­na.

Näköislehdet

Kysely