JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
27.2.2024 13.58

Mynämäen kh hylkäsi elinvoi­ma­joh­tajan valinnasta tehdyn oikai­su­vaa­ti­muksen

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan­hal­li­tus hyl­kä­si elin­voi­ma­joh­ta­jan va­lin­nas­ta teh­dyn oi­kai­su­vaa­ti­muk­sen. Kun­nan­hal­li­tus kä­sit­te­li asi­aa maa­nan­tain ko­kouk­ses­saan ja to­te­si, et­tei vaa­ti­muk­ses­sa ole tul­lut esil­le sel­lai­sia pe­rus­tei­ta, joi­den no­jal­la teh­ty va­lin­ta­pää­tös tu­li­si ku­mo­ta.

Oi­kai­su­vaa­ti­muk­sen teh­nyt toi­nen ha­ki­ja pe­rus­te­lee vaa­ti­mus­taan muun mu­as­sa sil­lä, et­tä hä­nen ai­em­paa työ­ko­ke­mus­taan on ar­vi­oi­tu vir­heel­li­ses­ti ja tar­koi­tus­ha­kui­ses­ti, ei­kä hä­nen esi­mies­ko­ke­mus­taan ole huo­mi­oi­tu va­lin­nas­sa riit­tä­väl­lä ta­val­la. Hän ve­to­aa myös mah­dol­li­seen ikä­syr­jin­tään.

Kun­nan­hal­li­tus to­te­aa vas­ti­nees­saan, et­tä va­lin­nan val­mis­te­lua joh­ta­nut va­lin­ta­ryh­mä pe­reh­tyi huo­lel­li­ses­ti kaik­kien ha­ki­joi­den ha­ke­muk­siin ja va­lit­si haas­tat­te­luun kut­sut­ta­vat hen­ki­löt ko­ko­nais­ver­tai­lun pe­rus­teel­la. Eri­tyi­ses­ti pai­no­tet­tiin ha­ki­joi­den ko­ke­mus­ta elin­kei­no­toi­men pal­ve­luis­sa, joi­hon rin­nas­tet­tiin myös yri­tys- ja han­ke­työ.

Esi­mies­ko­ke­mus­ta ei edel­ly­tet­ty rek­ry­toin­nis­sa ei­kä kat­sot­tu ha­ki­joi­den eri­tyi­sek­si an­si­ok­si an­si­oi­ta ver­tail­ta­es­sa, kos­ka elin­voi­ma­joh­ta­jan teh­tä­väs­sä ei ai­na­kaan aluk­si ole alai­sia ol­len­kaan.

Ha­ki­joi­den ikää ei ky­syt­ty ha­ku­lo­mak­kees­sa, kos­ka se ei elin­voi­ma­joh­ta­jan va­lin­nas­sa ol­lut va­lin­ta­pe­rus­tee­na. Näin ol­len va­lin­ta­ryh­mäl­lä tai kun­nan­hal­li­tuk­sel­la ei ol­lut va­lin­ta­pää­tös­tä teh­des­sään tie­dos­sa ha­ki­joi­den ikä ei­kä se nous­sut esil­le ha­ki­joi­den an­si­oi­ta ver­tail­ta­es­sa. Haas­tat­te­luun kut­sut­tiin sekä mie­hiä et­tä nai­sia.

Oi­kai­su­vaa­ti­muk­ses­sa ve­do­taan myös sii­hen, et­tä va­li­tuk­si tul­leel­la oli­si alem­pi­ta­soi­nen kou­lu­tus. Kun­nan­hal­li­tus to­te­aa väit­teen vir­heel­li­sek­si, sil­lä oi­kai­su­vaa­ti­muk­sen te­ki­jän kou­lu­tus (OTM) sekä va­li­tun kou­lu­tus (tra­de­no­mi YAMK) ovat mo­lem­mat ylem­piä kor­ke­a­kou­lu­tut­kin­to­ja eli sa­man­ta­soi­sia ja teh­tä­vään so­vel­tu­via.

Näköislehdet

Kysely