JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
9.2.2021 16.08

Mynämäen Älykylän suunnittelu jatkuu – Utajärven pilot­ti­koh­teessa aikalisä

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­es­sä ja Uta­jär­vel­lä Äly­ky­lä- hank­kei­ta ve­tä­vä Arc­tic Smart Vil­la­ge Oy on kes­keyt­tä­nyt Uta­jär­ven hank­keen kun­nan kans­sa käy­tä­vien so­pi­mus­neu­vot­te­lu­jen ajak­si. My­nä­mä­en Ga­do­lin Äly­ky­lä -hank­keen suun­nit­te­lu ete­nee suun­ni­tel­lus­ti, ja se on tar­koi­tus saa­da asu­kas­han­kin­ta­vai­hee­seen ke­vään 2021 ai­ka­na.

– Nyt va­pau­tu­vat re­surs­sit jopa no­peut­ta­vat sen ete­ne­mis­tä ja an­ta­vat pa­rem­mat edel­ly­tyk­set myös kon­sul­toi­da eri­lai­sia asui­na­lu­ep­ro­jek­te­ja eri puo­lil­la Suo­mea, ker­too toi­mi­tus­joh­ta­ja Juri Lau­ri­la.

Lau­ri­la to­te­aa ky­syn­tää ryh­mä­ra­ken­nut­ta­mis- ja osuus­kun­ta-asu­mi­sen osaa­mi­sel­le sekä yh­ti­ön ke­hit­tä­mäl­le kes­tä­vän asu­mi­sen ko­ko­nais­rat­kai­sul­le ole­van, sil­lä yh­tey­de­not­to­jen mää­rä on kas­va­nut run­saas­ti.

– Asu­mi­sen hin­ta­ke­hi­tys, maa­seu­tu­a­su­mi­sen kiin­nos­tuk­sen kas­vu, etä­työ, tur­val­li­suus­nä­kö­kul­ma, luon­non­lä­hei­syys ja ih­mis­ten ym­pä­ris­tö­tie­toi­suus ruok­ki­vat tar­vet­ta teh­dä ko­ko­nais­val­tai­ses­ti kes­tä­vää asu­mi­sen ke­hit­tä­mis­tä ja li­sää­vät kiin­nos­tus­ta kon­sep­tia koh­taan, hän to­te­aa.

Pi­lot­ti­koh­teek­si suun­ni­tel­lun Uta­jär­ven Ge­o­Hou­se Äly­ky­lä -hank­keen kes­keyt­tä­mi­ses­tä päät­ti Arc­tic Smart Vil­la­ge Oy:n hal­li­tus. Han­ket­ta pää­tet­tiin jat­kaa vas­ta kun Uta­jär­ven kun­nan kans­sa on al­le­kir­joi­tet­tu pal­ve­lu­so­pi­mus, jos­sa mää­ri­tel­lään osa­puol­ten vas­tuut ja vel­vol­li­suu­det.

Kun­nan ja yri­tyk­sen so­pi­mus Äly­ky­län suun­nit­te­lus­ta päät­tyi ke­sä­kuus­sa 2019, jon­ka jäl­keen yri­tys on teh­nyt suun­nit­te­lu­työ­tä il­man so­pi­mus­ta. Yh­ti­ön mu­kaan se ei voi jat­kaa so­pi­muk­set­to­mas­sa ti­las­sa hank­keen edis­tä­mis­tä, kos­ka se vii­väs­tyt­tää hank­keen ete­ne­mis­tä ja ai­heut­taa epä­var­muut­ta hank­keen to­teu­tu­mi­sel­le. Kun­nan kans­sa käy­ty pa­lau­te­kes­kus­te­lu toi esiin tar­peen mää­ri­tel­lä vas­tuut ai­em­paa tar­kem­min.

Lau­ri­lan mu­kaan yri­tys on ha­lu­kas jat­ka­maan yh­teis­työ­tä Uta­jär­ven kun­nan kans­sa, mi­kä­li so­pi­muk­seen pääs­tään.

Näköislehdet

Kysely