JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
12.3.2021 12.53

Mietoisten tilus­jär­jestely ei etene toteutukseen

Sari Hon­ka­sa­lo

Maan­mit­taus­lai­tok­sel­la on ol­lut käyn­nis­sä pel­to­ti­lus­jär­jes­te­ly­sel­vi­tyk­siä My­nä­mä­es­sä.

Mie­tois­ten sel­vi­tyk­ses­sä on nyt tul­tu sii­hen tu­lok­seen, et­tä alu­eel­le ei ny­kyi­sel­lä maa­no­mis­ta­jien kiin­nos­tuk­sel­la ole saa­ta­vis­sa ai­kaan sel­lais­ta ti­lus­jär­jes­te­lyä, jon­ka to­teut­ta­mi­nen oli­si kan­nat­ta­vaa.

– Asi­an sel­vit­tä­mi­nen päät­tyy siis tä­hän ei­kä asia ete­ne to­teu­tuk­seen. Asi­aan voi­daan pa­la­ta uu­des­taan tu­le­vai­suu­des­sa, mi­kä­li alu­een olo­suh­teet muut­tu­vat ja mi­kä­li riit­tä­vä mää­rä maa­no­mis­ta­jia pyy­tää uu­den sel­vi­tyk­sen te­ke­mis­tä, tie­dot­taa maan­mit­tau­sin­si­nöö­ri Joel Pulk­ki­nen.

Lank­kis­ten alu­een osal­ta ti­lan­ne on Pulk­ki­sen mu­kaan vie­lä täs­sä vai­hees­sa au­ki, eli sel­vi­tys­tä ei nyt ak­tii­vi­ses­ti jat­ke­ta el­lei li­sää kiin­nos­tu­nei­ta maa­o­mis­ta­jia il­maan­nu.

Maan­mit­taus­lai­tos sel­vit­ti ti­lus­jär­jes­te­ly­mah­dol­li­suuk­sia maa­no­mis­ta­jien pyyn­nös­tä. Alu­een ny­ky­ti­lan­net­ta ja muu­tos­mah­dol­li­suuk­sia sekä kan­na­tus­ta mah­dol­li­sel­le ti­lus­jär­jes­te­ly­hank­keel­le on sel­vi­tet­ty muun mu­as­sa haas­tat­te­le­mal­la laa­jas­ti alu­een maa­no­mis­ta­jia.

Ti­lus­jär­jes­te­ly on maan­mit­taus­toi­mi­tus, jol­la kor­ja­taan ajan ku­lu­es­sa pirs­tou­tu­nut­ta kiin­teis­tö­ra­ken­net­ta vas­taa­maan ny­ky­a­jan tar­pei­ta.

Ti­lus­jär­jes­te­lyn te­ke­mi­sen edel­ly­tyk­se­nä on, et­tä sen hyö­dyt ovat suu­rem­mat kuin kus­tan­nuk­set ja et­tä sil­lä saa­daan olen­nai­nen pa­ran­nus ti­lus­ten si­joi­tuk­seen.

Jär­jes­te­ly voi­daan to­teut­taa vain, jos sil­le on maa­no­mis­ta­jien vah­va kan­na­tus.

Näköislehdet

Kysely