JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
11.11.2020 13.16

Mietoisten Säästöpankki neuvottelee yhdistymisestä

Sari Hon­ka­sa­lo

Mie­tois­ten Sääs­tö­pank­ki on käyn­nis­tä­nyt neu­vot­te­lut lii­ke­toi­min­tan­sa myy­mi­ses­tä Oma Sääs­tö­pank­ki Oyj:lle.

Lo­pul­li­set pää­tök­set yh­dis­ty­mi­ses­tä teh­dään Oma Sääs­tö­pan­kin hal­li­tuk­ses­sa sekä Mie­tois­ten Sääs­tö­pan­kin isän­nis­tös­sä al­ku­vuo­des­ta 2021.

Mah­dol­li­nen yh­dis­ty­mi­nen to­teu­tui­si vuo­den 2021 toi­sel­la vuo­si­puo­lis­kol­la, jol­loin Mie­tois­ten Sääs­tö­pank­ki luo­vut­tai­si lii­ke­toi­min­ton­sa Oma Sääs­tö­pan­kil­le ja jat­kai­si alu­eel­li­se­na sääs­tö­pank­ki­sää­ti­ö­nä sääs­tä­väi­syy­den ja ta­lou­del­li­sen kas­va­tuk­sen edis­tä­jä­nä.

– Yh­dis­ty­mi­nen oli­si to­teu­tu­es­saan pan­kin hal­li­tuk­sen ta­voit­teen mu­kai­nen eli sa­dan vuo­den ai­ka­na ke­rät­ty­jen omien pää­o­mien säi­ly­mi­nen pan­kin toi­mi­a­lu­eel­la.Tämä puo­les­taan mah­dol­lis­tai­si alu­een toi­mi­joi­den tu­ke­mi­sen myös jat­kos­sa, to­te­aa Mie­tois­ten Sääs­tö­pan­kin hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Ma­ria Kavén pan­kin tie­dot­tees­sa.

Toi­mi­tus­joh­ta­ja Ari Ju­ti­la li­sää, et­tä le­ve­äm­mät har­ti­at ta­kaa­vat en­tis­tä py­sy­väm­män ja jat­ku­vas­ti ke­hit­ty­vän pank­ki­pal­ve­lun niin pan­kin yk­si­tyi­sil­le kuin yri­ty­sa­si­ak­kail­le.

– Va­ka­va­rai­nen toi­min­tam­me on tar­jon­nut hy­vät as­kel­mer­kit yh­dis­ty­mis­neu­vot­te­luil­le Oma Sääs­tö­pan­kin kans­sa. Mie­tois­ten Sääs­tö­pank­kien asi­ak­kaat jat­kai­si­vat asi­ak­kai­na tu­tuis­sa kont­to­reis­sa, ja pank­kien hen­ki­lös­tö siir­tyi­si van­hoi­na työn­te­ki­jöi­nä Oma Sp:iin, Ju­ti­la to­te­aa.

Mie­tois­ten Sääs­tö­pank­ki on it­se­näi­nen sääs­tö­pank­ki, joka on pe­rus­tet­tu vuon­na 1921. Sil­lä on kont­to­rit Mas­kus­sa ja My­nä­mä­es­sä.

Pan­kin asi­a­kas­kun­ta muo­dos­tuu pää­o­sin yk­si­tyi­sa­si­ak­kais­ta ja pie­ny­ri­tyk­sis­tä. Pan­kin asi­a­kas­mää­rä on lä­hes 7000 ja pan­kin ta­seen koko on yli 142 mil­joo­naa eu­roa.

Oma Sääs­tö­pank­ki Oyj neu­vot­te­lee lii­ke­toi­min­nan yh­dis­tä­mi­ses­tä myös Eu­ra­jo­en Sääs­tö­pan­kin kans­sa.

Toi­mi­tus­joh­ta­ja Pasi Sy­dän­lam­mi to­te­aa yh­ti­ön pörs­si­tie­dot­tees­sa, et­tä yh­dis­ty­mi­nen to­teu­tu­es­saan vah­vis­tai­si Oma Sääs­tö­pan­kin tu­lok­sen­te­ko­ky­kyä en­ti­ses­tään.

– Suun­ni­tel­tu yri­tys­jär­jes­te­ly kas­vat­taa pan­kin lii­ke­toi­min­ta­vo­lyy­me­ja olen­nai­ses­ti ja laa­jen­taa pal­ve­lu­ver­kos­to­am­me. Asi­a­kas­kun­ta Eu­ra­jo­en Sääs­tö­pan­kis­sa on kes­kit­ty­nyt Sa­ta­kun­nan alu­eel­la eri­tyi­ses­ti Po­rin ja Rau­man seu­dul­le ja Mie­tois­ten Sääs­tö­pank­ki toi­mii Var­si­nais-Suo­mes­sa pää­sään­töi­ses­ti Tu­run ta­lou­sa­lu­eel­le.

To­teu­tu­es­saan Mie­tois­ten ja Eu­ra­jo­en Sääs­tö­pank­kien lii­ke­toi­min­nan luo­vu­tuk­set kas­vat­tai­si­vat Oma Sääs­tö­pan­kin ta­set­ta noin 400 mil­joo­naa eu­roa ja li­säi­si hen­ki­lö- ja yri­ty­sa­si­ak­kai­den mää­rää noin 20 000 asi­ak­kaal­la. Pank­kien yh­teen­las­ket­tu lii­ke­voit­to vuo­del­ta 2019 oli noin 37 milj. eu­roa, jos­ta OmaSp:n osuus oli 32,7 milj. eu­roa.

Näköislehdet

Kysely