JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
14.6.2023 14.10

Mielen­ter­veys­taitoja koulujen henkilöstölle

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­ta jär­jes­tää kou­lu­jen ja var­hais­kas­va­tuk­sen hen­ki­lös­töl­le mie­len­ter­veys­tai­toi­hin liit­ty­viä hen­ki­lös­tö­kou­lu­tuk­sia en­si syk­sy­nä. Kou­lu­tuk­set pi­tää Mie­li ry:n Pidä huol­ta -han­ke. Hen­ki­lös­tö saa näin li­sä­työ­ka­lu­ja las­ten ja nuor­ten mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­seen.

Asi­aa esit­ti aloit­tees­saan kris­til­lis­de­mok­raat­tien val­tuus­to­ryh­mä. Kun­nan­hal­li­tus esit­tää­kin nyt val­tuus­tol­le, et­tä aloi­te mer­kit­täi­siin lop­puun­kä­si­tel­lyk­si.

Sa­moin esi­te­tään lop­puun­kä­si­tel­lyk­si kris­til­lis­de­mok­raat­tien aloi­te lii­kun­ta­mah­dol­li­suuk­sien tur­vaa­mi­ses­ta so­si­aa­li­toi­men asi­ak­kail­le ja omais­hoi­ta­jil­le.

Asi­aa on kä­si­tel­ty kas­va­tus- ja si­vis­tys­lau­ta­kun­nas­sa, joka on pää­ty­nyt sii­hen, et­tei aloi­te ai­heu­ta täl­lä het­kel­lä li­sä­toi­men­pi­tei­tä.

Lii­kun­ta­pal­ve­luis­sa on usei­ta mak­sut­to­mia lii­kun­ta­mah­dol­li­suuk­sia, ja esi­mer­kik­si ui­ma­hal­lin hin­nat ovat edul­li­sia ver­rat­tu­na lä­hi­kun­tien ui­ma­hal­lei­hin. Li­säk­si kun­to­sa­li­mak­suis­sa on jo ny­kyi­sel­lään huo­mi­oi­tu tiet­ty­jä ryh­miä alen­ne­tuil­la hin­noil­la. Kun­ta on myös mu­ka­na seu­dul­li­ses­sa saat­ta­ja­kort­ti­oh­jel­mas­sa, joka hel­pot­taa vam­mai­sen tai pit­kä­ai­kais­sai­raan lii­kun­nan har­ras­ta­mis­ta.

Lau­ta­kun­ta to­te­aa vas­tauk­ses­saan kui­ten­kin, et­tä asi­aa voi­daan tar­kas­tel­la uu­des­taan sit­ten, kun työn­ja­ko ja toi­min­ta­ta­vat hy­vin­voin­ti­a­lue Var­han kans­sa sel­kiy­ty­vät. Sen kans­sa yh­dys­pin­ta­työs­ken­te­ly on vas­ta al­ka­mas­sa.

Näköislehdet

Kysely