JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
1.7.2022 14.36

Meripääntien oikai­su­vaa­timus hylättiin

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en tek­ni­nen lau­ta­kun­ta päät­ti tou­ko­kuus­sa lo­pet­taa mui­den kuin kaa­va­teik­si rin­nas­tet­ta­vien yk­si­tyis­tei­den hoi­ta­mi­sen kun­nan toi­mes­ta. Mie­toi­sis­sa si­jait­se­van Me­ri­pään­tien osal­ta on pää­tök­ses­tä teh­ty oi­kai­su­vaa­ti­mus, jon­ka on al­le­kir­joit­ta­nut 43 hen­ki­löä.

Oi­kai­su­vaa­ti­muk­ses­sa vaa­dit­tiin, et­tä kun­nan pi­tää jat­kaa hoi­to­so­pi­mus­ta, jot­ta tie­kun­nal­la ja tie­o­sak­kail­la oli­si ai­kaa to­tut­tau­tua tie­kun­ta-aja­tuk­seen ja tu­tus­tua tie­kun­nan toi­min­taan. Kun­nal­ta vaa­dit­tiin myös, et­tä se te­kee tiel­le laa­jem­man pe­rus­kun­nos­tuk­sen poh­ja­töis­tä al­ka­en.

Lau­ta­kun­ta kä­sit­te­li asi­aa ke­sä­kuun ko­kouk­ses­saan ja päät­ti pi­tää ai­em­man lak­kaut­ta­mis­pää­tök­sen­sä voi­mas­sa.

Lau­ta­kun­ta muis­tut­taa, et­tä kun­nan alu­eel­la on mui­ta­kin pit­kiä lä­pi­kul­ku­tei­tä, jot­ka liit­ty­vät ylei­seen ka­tu­verk­koon, joil­ta pää­see aja­maan muil­le teil­le, ja joi­den var­res­sa si­jait­see elin­kei­no­toi­min­taa ja vir­kis­tys­toi­min­taa.

Lau­ta­kun­ta oh­jeis­taa, et­tä yk­si­tyis­tie­lain mu­kaan yk­si­tyis­tie voi pe­riä mak­su­ja niil­tä, jot­ka ei­vät ole yk­si­tyis­tien osak­kai­ta, mut­ta käyt­tä­vät tie­tä sään­nöl­li­ses­ti.

Pe­rus­kor­jaus­vaa­ti­muk­ses­ta lau­ta­kun­ta to­te­aa, et­tä kun­nan vel­vol­li­suu­te­na ei ole pe­rus­kor­ja­ta yk­si­tyis­tie­tä, jota se on hoi­ta­nut. Lau­ta­kun­ta muis­tut­taa, et­tä pe­rus­kor­jauk­seen on mah­dol­lis­ta ha­kea kun­nan ja val­ti­on avus­tus­ta.

Kun­ta ei myös­kään osal­lis­tu yk­si­tyis­tien yk­si­köi­mi­sen ja hoi­to­kun­nan pe­rus­ta­mi­sen kus­tan­nuk­siin.

Lau­ta­kun­ta va­lit­si Ruot­sin­pel­lon ja Kar­ta­non­tien katu- ja ve­si­huol­tou­ra­kan te­ki­jäk­si hal­vim­man tar­jouk­sen jät­tä­neen Ra­ken­ne-Ky­län­pää Oy:n.

Osa urak­ka-alu­ees­ta si­jait­see alu­eel­la, jota Vaah­te­ra­mä­es­sä väis­tö­ti­lois­sa ole­vat Lau­rin kou­lun op­pi­laat käyt­tä­vät vä­li­tun­ti­pi­ha­na. Näin ol­len tämä osa ura­kas­ta to­teu­te­taan vas­ta Lau­rin kou­lun re­mon­tin val­mis­tut­tua.

Lau­ta­kun­ta hy­väk­syi mää­rä­ra­ha­muu­tok­sen, jol­la kun­nan­ta­lon pi­haan va­ra­tus­ta mää­rä­ra­has­ta osa koh­den­ne­taan kii­reel­li­sem­piin töi­hin, jot­ka on teh­tä­vä jot­ta ti­lo­jen käyt­töä voi­daan jat­kaa.

200 000 eu­ron mää­rä­ra­has­ta 75 000 eu­roa käy­te­tään pa­lo­a­se­man il­man­vaih­don kun­nos­tuk­seen, 55 000 kun­nan­ta­lon keit­ti­ön si­sään­käyn­ti­ka­tok­seen, ul­ko-oveen ja jääh­dy­tyk­seen, 35 000 eu­roa Ve­ka­ra­vin­tin ti­lo­jen kun­nos­tuk­seen, 20 000 kun­nan­ta­lon pi­ha­suun­ni­tel­maan, 9000 eu­roa kun­nan­ta­lon ul­ko­puo­li­seen vi­de­o­val­von­taan ja 6000 eu­roa joh­to­kes­kuk­sen va­ra­voi­maan.

Näköislehdet

Kysely