JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Merimasku-Seura on kunnostanut Villivuoren luontopolun.

Merimasku-Seura on kunnostanut Villivuoren luontopolun.

Uutiset
Naantali
17.9.2021 14.46

Merimaskun Villivuoren luontopolku ehostettiin

Me­ri­mas­ku-Seu­ra on kun­nos­ta­nut ja opas­ta­nut Me­ri­mas­kun Vil­li­vuo­reen luon­to­po­lun. Ke­säl­lä 2020 al­ka­nut työ luon­to­po­lun ehos­ta­mi­sek­si on tu­los­sa syk­syn ai­ka­na pää­tök­seen, kun vii­mei­set opas­te­kyl­tit saa­daan asen­net­tua Vil­li­vuo­rel­le.

Vil­li­vuo­ren luon­to­pol­ku on 1,2 ki­lo­met­riä pit­kä pis­to­reit­ti Ota­van saa­rel­la, edes­ta­kai­sin kul­jet­tu­na mat­kaa ker­tyy 2,4 ki­lo­met­riä. Luon­to­pol­ku läh­tee Ko­ve­rin­tien reu­nas­ta ja kul­kee Vil­li­vuo­rel­le, jon­ka la­el­la on 10 heh­taa­rin laa­jui­nen luon­non­suo­je­lu­a­lue. Alu­eel­ta löy­tyy muun mu­as­sa kak­si prons­si­kau­tis­ta hau­ta­röyk­ki­ö­tä, suo­a­lu­ei­ta, mui­nai­nen ran­ta­ki­vik­ko, siir­to­loh­ka­rei­ta ja ko­mei­ta jyr­kän­tei­tä.

– Vil­li­vuo­ri ko­ho­aa kor­keim­mil­laan noin 60 met­riä me­ren­pin­nan ylä­puo­lel­le, se on myös Me­ri­mas­kun kor­kein koh­ta, ker­too Me­ri­mas­ku-Seu­ran pu­heen­joh­ta­ja Mai­ja-Lee­na Tuo­mi.

Vil­li­vuo­rel­le on ai­em­min­kin kul­ke­nut luon­to­pol­ku. Tuo­men mu­kaan van­hois­ta opas­teis­ta ei kui­ten­kaan ol­lut enää jäl­ke­ä­kään ja po­lun al­ku oli kas­va­nut täy­sin um­peen. Mo­nil­le me­ri­mas­ku­lai­sel­le­kin Vil­li­vuo­ri on ol­lut en­nes­tään tun­te­ma­ton paik­ka, hän ker­too.

– Olim­me jo ai­em­min aja­tel­leet, et­tä Me­ri­mas­kus­sa on pal­jon hie­no­ja paik­ko­ja, jois­ta ih­mi­set ei­vät tie­dä ja joi­hin ei osa­ta men­nä. Hal­li­tuk­sem­me jä­sen sai kou­lu­tus­ta luon­to­reit­tien kun­nos­ta­mi­ses­ta ja pe­rus­ta­mi­ses­ta, ja sen myö­tä saim­me aja­tuk­sen läh­teä kun­nos­ta­maan Vil­li­vuo­ren luon­to­pol­kua, Tuo­mi to­te­aa.

Ke­sän ai­ka­na uu­dis­tuk­sia on teh­ty Vil­li­vuo­ren alu­eel­la tal­koo­voi­min. Luon­to­po­lun al­ku rai­vat­tiin ja Ko­ve­rin­tien reu­naan le­ven­net­tiin park­ki­ti­laa. Rei­tin al­kua merk­kaa nyt uu­si opas­te­kylt­ti, jos­sa on alu­een kart­ta sekä tie­toa ja oh­jei­ta ul­koi­li­joil­le. Luon­to­po­lul­la ole­van ojan yli ra­ken­net­tiin pie­ni sil­ta.

Me­ri­mas­ku-Seu­ra on myös siis­ti­nyt reit­tiä kaut­taal­taan, ja se on mer­kit­ty kel­tai­sel­la vä­ril­lä. Vil­li­vuo­rel­le on vie­lä tu­los­sa syk­syn ai­ka­na vii­si opas­te­kylt­tiä, jois­sa ker­ro­taan alu­een ar­ke­o­lo­gi­as­ta, ge­o­lo­gi­as­ta, lin­nuis­ta ja kas­veis­ta. Luon­to­po­lun pää­hän on myös tu­los­sa kylt­ti, joka oh­jaa mui­nais­hau­doil­le ja osoit­taa po­lun päät­ty­mi­ses­tä.

Naan­ta­lin kau­pun­gin saa­ris­to­lau­ta­kun­ta on tu­ke­nut avus­tuk­sel­la Me­ri­mas­ku-Seu­ran han­ket­ta luon­to­po­lun ehos­ta­mi­sek­si.

– Vil­li­vuo­ren luon­to­pol­ku on eri­no­mai­nen esi­merk­ki sii­tä, mi­ten hie­noa ja konk­reet­tis­ta työ­tä yh­dis­tyk­set te­ke­vät saa­ris­to­lau­ta­kun­nan myön­tä­mil­lä avus­tuk­sil­la. Me­ri­mas­ku-Seu­ran ak­tii­vi­suut­ta ei voi kuin ihail­la, sa­noo Naan­ta­lin kau­pun­gin vies­tin­tä- ja ke­hit­tä­mis­pääl­lik­kö Tii­na Rin­ne-Ky­län­pää.

Luon­to­po­lun käyt­tä­jien on hyvä muis­taa, et­tä mui­nais­hau­dat ovat rau­hoi­tet­tu­ja mui­nais­muis­to­la­kiin pe­rus­tu­en ei­kä nii­den ki­viä saa lii­ku­tel­la. Lei­riy­ty­mi­nen ja tu­len­te­ko on alu­eel­la kiel­let­ty.

Näköislehdet

Kysely