JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
20.3.2023 12.10

Matala­läm­pö­ti­laiseen kaukolämpöön avustus

Asu­mi­sen ra­hoi­tus- ja ke­hit­tä­mis­kes­kus ARA myön­tää avus­tus­ta asuin­ra­ken­nus­ten ole­mas­sa ole­vien kau­ko­läm­pö­lait­teis­to­jen uu­si­mi­seen ma­ta­la­läm­pö­ti­lai­seen kau­ko­läm­pöön so­vel­tu­vik­si.

Avus­tuk­sel­la on jat­ku­va haku ja sitä myön­ne­tään vuo­sit­tain niin kau­an kuin mää­rä­ra­haa riit­tää. Avus­tuk­sen mää­rä vuo­del­le 2023 on yh­teen­sä 10 mil­joo­naa eu­roa.

VSV-Ener­gi­al­la on suun­nit­teil­la ma­ta­la­läm­pö­ti­lai­seen kau­ko­läm­pöön siir­ty­mi­nen, mikä on edel­ly­tys tuen saa­mi­sel­le. Ener­gi­a­te­ol­li­suu­den uu­si ta­voi­te on, et­tä kaik­kien asi­a­kas­lait­tei­den mi­toi­tus­läm­pö­ti­la on 90 as­tet­ta van­han 115 as­teen si­jas­ta.

Avus­tet­ta­via ovat läm­mön­vaih­ti­met, joi­den mi­toi­tuk­sen pe­rus­tee­na ole­va kau­ko­läm­mön tu­lo­ve­den läm­pö­ti­la on enin­tään 90 cel­siu­sas­tet­ta.

VSV-Ener­gia on käy­nyt läpi kaik­kien asi­ak­kai­den läm­mön­vaih­ti­met ja sel­vit­tä­nyt ne asi­ak­kaat, joil­le tuen saa­mi­nen on mah­dol­lis­ta. Asi­ak­kaat voi­vat pyy­tää VSV-Ener­gi­al­ta eli kau­ko­läm­mön toi­mit­ta­jal­taan lau­sun­non ma­ta­la­läm­pö­ti­lai­seen kau­ko­läm­pöön siir­ty­mi­sen avus­tuk­seen.

Näköislehdet

Kysely