JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
3.4.2023 12.29

Maskussa alkaa koulun ylijää­mä­ruo­ka­ja­kelua

Suo­men Pu­nai­sen Ris­tin Mas­kun osas­to ko­kei­lee tou­ko­kuus­sa yh­teis­työs­sä Mas­kun kun­nan ja Mas­kun seu­ra­kun­nan kans­sa kou­lun yli­jää­mä­ruo­ka­ja­ke­lua kah­del­la kou­lul­la Mas­kus­sa. Tar­koi­tuk­se­na on en­si al­kuun ko­keil­la ruo­ka­ja­ke­lua kah­te­na päi­vä­nä vii­kos­sa, tiis­tai­sin ja per­jan­tai­sin.

Jot­ta ruo­ka­ja­ke­lu on­nis­tui­si hy­vin, tar­vi­taan mu­kaan riit­tä­väs­ti uu­sia va­paa­eh­toi­sia. Ruo­ka­ja­ke­lu ei vaa­di pit­kää kou­lu­tus­ta tai si­tou­tu­mis­ta. Yk­si vuo­ro kes­tää noin tun­nin ja vuo­ro­ja voi va­li­ta oman eh­ti­mi­sen ja jak­sa­mi­sen mu­kaan. Mu­kaan voi tul­la ko­kei­le­maan, oli­si­ko tämä it­sel­le so­pi­va va­paa­eh­tois­teh­tä­vä.

Pu­nai­sen Ris­tin va­paa­eh­toi­set ja­ka­vat kou­lu­jen yli­jää­mä­ruo­kaa jo use­al­la paik­ka­kun­nal­la Var­si­nais-Suo­mes­sa.

– Rai­si­os­sa ruo­kaa alet­tiin ja­kaa vuo­si sit­ten ja va­paa­eh­toi­sem­me ovat ty­kän­neet täs­tä teh­tä­väs­tä to­del­la pal­jon. Ruo­ka­ja­ke­lu on kaik­kien mie­les­tä mer­ki­tyk­sel­li­nen teh­tä­vä, kun tie­tää, et­tei ruo­ka mene huk­kaan vaan tu­lee eko­lo­gi­ses­ti hyö­ty­käyt­töön. Kaik­kein pa­ras­ta va­paa­eh­tois­ten mie­les­tä on kui­ten­kin ih­mis­ten koh­taa­mi­nen, ker­too Mii­ka Nor­ro, ruo­ka-avun pro­jek­ti­työn­te­ki­jä SPR Var­si­nais-Suo­men pii­ris­tä.

Kai­kil­le va­paa­eh­tois­teh­tä­väs­tä kiin­nos­tu­neil­le jär­jes­te­tään in­fo­ti­lai­suus kes­ki­viik­ko­na 19.4. klo 10 Mas­kun seu­ra­kun­ta­ta­lol­la (Mas­kun­tie 71). Ti­lai­suu­des­sa ker­ro­taan tar­kem­min va­paa­eh­toi­suu­des­ta ja an­ne­taan ly­hyt pe­reh­dy­tys ruo­ka­ja­ke­lus­sa toi­mi­mi­seen. Pai­kal­le voi tul­la kuun­te­le­maan, vaik­kei oli­si­kaan var­ma osal­lis­tu­mi­ses­ta it­se ruo­ka­ja­ke­luun.

Ti­lai­suu­des­sa on kah­vi­tar­joi­lu. Hä­vi­kin mi­ni­moi­mi­sek­si il­moit­tau­tu­mi­nen ti­lai­suu­teen 15.4. men­nes­sä Mii­ka Nor­rol­le (mii­ka.nor­ro@redc­ross.fi tai 040 4895754). Ti­lai­suu­des­sa on voi va­ra­ta vuo­ro­ja tou­ko­kuus­sa al­ka­vaan ruo­ka­ja­ke­luun.

Ruo­ka­ja­ke­lun aloi­tuk­ses­ta il­moi­te­taan tar­kem­min huh­ti-tou­ko­kuun vaih­tees­sa Mas­kun kun­nan si­vuil­la.

Näköislehdet

Kysely