JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
13.1.2022 13.20

Maskun vanhusneuvosto esittää ikäys­tä­väl­listä ohjelmaa

Vesa Pent­ti­lä

Mas­kun van­hus­neu­vos­to esit­tää, et­tä kun­ta käyn­nis­täi­si Ikäys­tä­väl­li­nen Mas­ku -oh­jel­man laa­din­nan. Van­hus­neu­vos­to nos­taa esil­le muu­ta­mia seik­ko­ja, joi­hin oh­jel­mas­sa oli­si puu­tut­ta­va.

Van­hus­neu­vos­ton lis­tal­la mai­ni­taan muun mu­as­sa jul­ki­nen lii­ken­ne, ter­veys­kes­kuk­sen kii­reet­tö­mään hoi­toon pää­sy ja il­ta­vas­taa­not­to, ter­veys­kes­kuk­sen säi­ly­mi­nen Mas­kus­sa, pal­ve­lu­a­su­mi­sen jat­ku­mi­nen Luu­kas­sa, ikäih­mis­ten di­gi­ta­li­saa­ti­o­kou­lu­tus, se­ni­o­reil­le so­vel­tu­van asu­mi­sen ke­hit­tä­mi­nen ja ikäih­mi­sil­le so­pi­vien lii­kun­ta­muo­to­jen tu­ke­mi­nen.

Kun­nan­hal­li­tus to­te­aa, et­tä Mas­ku on mu­ka­na Tu­run kau­pun­ki­seu­dun jouk­ko­lii­ken­teen laa­je­ne­mis­sel­vi­tyk­ses­sä. Ar­vi­on mu­kaan alu­een yh­tei­nen lii­ken­ne voi­si al­kaa ai­kai­sin­taan vuo­den 2024 alus­sa. Kun­nan si­säi­ses­tä lii­ken­tees­tä teh­dään eril­li­nen sel­vi­tys sen jäl­keen, kun pää­tös mah­dol­li­ses­ta liit­ty­mi­ses­tä Fö­liin on teh­ty.

Hal­li­tus muis­tut­taa, et­tä pe­rus­tur­va­kun­ta­yh­ty­mä Ak­se­lin val­tuus­to on päät­tä­nyt vii­me syk­sy­nä, et­tei il­ta­vas­taa­not­toa jär­jes­te­tä tänä vuon­na. Kun­nal­la ei ole toi­mi­val­tuuk­sia päät­tää so­si­aa­li- ja ter­veys­toi­men pal­ve­lu­pis­tei­den si­joit­tu­mi­ses­ta tä­män vuo­den jäl­keen, vaan pää­tök­set teh­dään hy­vin­voin­ti­a­lu­eel­la. Sama pä­tee pal­ve­lu­a­su­mis­paik­ko­jen si­jain­tiin ja tar­jon­taan.

Kir­jas­to ja Rai­si­on seu­dun kan­sa­lai­so­pis­to ovat vuo­sien saa­tos­sa tar­jon­neet di­gi­o­pas­tus­kurs­se­ja.

Hal­li­tus to­te­aa, et­tä se­ni­o­reil­le so­vel­tu­vaa asu­mis­ta on kaa­voi­tet­tu Luu­kan pal­ve­lu­kes­kuk­sen vie­rei­sel­le alu­eel­le, mut­ta ra­ken­nut­ta­jil­la ei ole ol­lut kiin­nos­tus­ta ikäih­mis­ten asun­to­ra­ken­ta­mi­seen. Nyt alu­eel­le on kui­ten­kin tul­lut en­sim­mäi­nen tont­ti­va­raus. Li­säk­si kun­taa kaa­voit­taa Pal­sa­laan alu­et­ta, jon­ne on tu­los­sa myös ikäih­mi­sil­le so­pi­via asun­to­ja.

Näköislehdet

Kysely