JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.5.2022 15.20

Maakunta hakee vuoden kylää

Var­si­nais-Suo­men Ky­lät -yh­dis­tys yh­teis­työ­kump­pa­nei­neen et­sii jäl­leen uut­ta Var­si­nais-Suo­men vuo­den ky­lää. Tee­ma­na on tänä vuon­na Kylä tu­le­vai­suu­ten­sa te­ki­jä­nä. Et­sin­näs­sä on kylä, jol­la on tu­le­vai­suu­sus­koa sekä ha­lua ja ky­kyä vai­kut­taa sii­hen, et­tä kylä on elä­vä jat­kos­sa­kin.

Tu­le­vai­suu­den omis­sa kä­sis­sään pi­tä­vä kylä pyr­kii vä­hin­tään sii­hen, et­tä ky­läl­lä on ve­to­voi­maa ja et­tä ky­läl­lä jo asu­vat viih­ty­vät siel­lä. Tu­le­vai­suut­ta teh­dään myös tur­val­li­suut­ta ja kes­tä­vää ke­hi­tys­tä edis­tä­en.

Kes­kei­siä ky­sy­myk­siä ovat muun mu­as­sa: mi­ten pi­dät­te ky­län­ne elä­vä­nä ja ve­to­voi­mai­se­na, mi­ten suun­ni­tel­mal­lis­ta ky­län toi­min­ta on, mil­lais­ta yh­teis­työ­tä ky­läl­lä teh­dään, mi­ten ky­län nuo­rem­paan vä­keen pa­nos­te­taan ja mi­ten kylä tie­dot­taa toi­min­nas­taan?

Kyse on ni­me­no­maan ky­lien kil­pai­lus­ta eli kaik­kien ky­län yh­dis­tys­ten, seu­ro­jen ja jär­jes­tö­jen toi­min­ta huo­mi­oi­daan. Ky­lä­kil­pai­lu­raa­ti tu­tus­tuu ha­ke­mus­ten pe­rus­teel­la muu­ta­miin ky­liin pai­kan pääl­lä ke­sä­kuus­sa.

Var­si­nais-Suo­men vuo­den kylä pal­ki­taan maa­kun­nal­li­sen ky­lä­toi­min­ta­päi­vän yh­tey­des­sä Nou­si­ais­ten Valp­pe­ris­sa 13. elo­kuu­ta.

Näköislehdet

Kysely