JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kaavamuutos poistaa Koulutien katuna.

Kaavamuutos poistaa Koulutien katuna.

Nosto Consulting Oy

Uutiset
Mynämäki
31.3.2021 15.13

Laurin koulun kaavamuutos valtuustolle

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan­hal­li­tus esit­tää val­tuus­ton hy­väk­syt­tä­väk­si kes­kus­tan ase­ma­kaa­va­muu­tok­sen, joka on teh­ty Lau­rin kou­lun pe­rus­kor­jaus­ta sil­mäl­lä pi­tä­en.

Kaa­va­muu­tok­sel­la muun mu­as­sa pois­te­taan kou­lun ja päi­vä­ko­din vä­li­nen Kou­lu­tie ka­tu­na, kos­ka ra­ken­nus­ten vä­lil­le on tar­koi­tus ra­ken­taa yh­dys­käy­tä­vä.

Kun­nan­hal­li­tus hy­väk­syi kaa­vaa laa­ti­neen Nos­to Con­sul­ting Oy:n vas­ti­neet kaa­va­eh­do­tuk­ses­ta an­net­tui­hin lau­sun­toi­hin. Osal­li­sil­ta ei kaa­va­eh­do­tuk­sen näh­tä­vil­lä­o­lo­ai­ka­na tul­lut yh­tään muis­tu­tus­ta.

Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kus on kiin­nit­tä­nyt huo­mi­on sii­hen, et­tä kaa­vas­sa las­ten ul­koi­lu­a­lue su­pis­tuu.

Kaa­van­laa­ti­jan mu­kaan kaa­va­muu­to­sa­lu­eel­le jää edel­leen run­saas­ti ul­koi­lu­ti­laa pal­loi­lu- ja leik­ki­kent­tä­a­lu­ei­neen, ja py­sä­köin­ti­a­lu­eet on osoi­tet­tu alu­eel­la voi­mas­sa ole­vien ase­ma­kaa­vo­jen mu­kai­ses­ti.

– Lii­ken­ne­jär­jes­te­ly­jen suun­nit­te­lus­sa on huo­mi­oi­tu myös alu­een ko­ko­nais­toi­mi­vuus ja -tur­val­li­suus hen­ki­lö­kun­ta- ja saat­to­lii­ken­teen osal­ta, kaa­van­laa­ti­ja to­te­aa.

Var­si­nais-Suo­men alu­eel­li­nen vas­tuu­mu­seo esit­ti lau­sun­nos­saan kaa­vaan suo­je­lu­ta­voit­tei­den tar­kem­paa osoit­ta­mis­ta. Suo­je­lu­mer­kin­näl­lä ja asi­an­mu­kai­sel­la mää­räyk­sel­lä tu­lee ase­ma­kaa­vas­sa osoit­taa ai­na­kin kou­lu­ra­ken­nuk­sen 1950-lu­vul­la ra­ken­ne­tut osat. Mää­räyk­sis­sä tu­lee yk­si­se­lit­tei­ses­ti to­de­ta et­tei nii­tä saa pur­kaa.

Kaa­van­laa­ti­ja to­te­aa vas­tauk­ses­saan, et­tä kaa­va­mää­räyk­sis­sä on riit­tä­väl­lä ta­sol­la ja riit­tä­vän tar­kas­ti oh­jat­tu alu­een ym­pä­ris­tön ja ra­ken­nus­ten säi­lyt­tä­mis­tä, muu­tos- ja kor­jaus­toi­men­pi­tei­den luon­net­ta sekä uu­dis­ra­ken­ta­mi­sen so­peu­tu­mis­ta alu­een mai­se­mal­li­siin ja kult­tuu­ri­his­to­ri­al­li­siin omi­nais­piir­tei­siin.

Näköislehdet

Kysely