JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
28.4.2021 16.18

Kylätie-ratkaisu ei sovi Asemantielle

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nal­le on teh­ty aloi­te Ase­man­tien muut­ta­mi­ses­ta niin sa­no­tuk­si ky­lä­tiek­si Ku­ri­nan­tien ja Ruu­ti­lan­ky­län vä­li­sel­tä osuu­del­ta.

Tek­ni­nen lau­ta­kun­ta sai aloit­teen tie­dok­seen huh­ti­kuun ko­kouk­ses­saan ja to­te­si vas­tauk­se­naan, et­tä tien lii­ken­ne­mää­rä on ai­van lii­an suu­ri täl­lai­sel­le rat­kai­sul­le.

Li­säk­si lau­ta­kun­ta to­te­aa, et­tä kun­ta ja Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kus ovat lii­ken­ne­tur­val­li­suu­den pa­ran­ta­mi­sek­si laa­ti­neet tie­o­suu­del­le ke­vy­en lii­ken­teen väy­län suun­ni­tel­man, joka on par­hail­laan hy­väk­syt­tä­vä­nä Väy­lä­vi­ras­tos­sa.

Väy­län ra­ken­ta­mi­nen on hy­väk­syt­ty val­ti­on osit­tain ra­hoit­ta­mak­si MAL-hank­keek­si ja kun­ta on va­ran­nut sen ra­ken­ta­mi­seen mää­rä­ra­han ta­lou­sar­vi­oon­sa.

Ase­man­tie yh­dis­tää My­nä­mä­en ja Mie­tois­ten taa­ja­mat, ja kes­ki­mää­räi­nen lii­ken­ne­mää­rä eh­do­te­tul­la osuu­del­la on 2093 ajo­neu­voa vuo­ro­kau­des­sa.

Aloi­te tuli kun­taan yk­si­tyi­sen hen­ki­lön te­ke­mä­nä kun­ta­lai­sa­loi­te.fi -pal­ve­lun kaut­ta. Aloit­teen te­ki­jä Ul­la Hovi eh­dot­taa osuu­del­le hol­lan­ti­lais­ten ke­hit­tä­mää tie­mal­lia, jos­sa lii­ku­taan pyö­räi­li­jöi­den ja ja­lan­kul­ki­joi­den eh­doil­la.

Ky­lä­tie­tä on Suo­mes­sa ko­keil­tu muun mu­as­sa Pyh­tääl­lä ja Hat­tu­las­sa.

Ky­lä­tie-mal­lis­sa vä­hen­ne­tään au­to­lii­ken­teel­tä kais­tan ver­ran ti­laa, jot­ta ja­lan­kul­ki­joil­le ja pyö­räi­li­jöil­le saa­daan ta­val­lis­ta le­ve­äm­mät kais­tat. Au­toi­li­jat käyt­tä­vät täl­löin kes­kel­le jää­vää kak­si­suun­tais­ta kais­taa niin, et­tä kais­tal­la aje­taan kes­kel­lä ja väis­te­tään oi­ke­al­le. No­peus­ra­joi­tus on 30 tai 40 ki­lo­met­riä tun­nis­sa.

Au­toil­la on tien kes­kel­lä kol­men met­rin kais­ta, jon­ka mo­lem­min puo­lin on 1,5 met­rin le­vyi­set ke­vy­en lii­ken­teen kais­tat.

Näköislehdet

Kysely