JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Kustavi
15.2.2024 18.45

Kustavissa villa­suk­ka­kil­pailu 150-vuotis­juh­la­vuoden kunniaksi

Kus­ta­vi juh­lii tänä vuon­na 150-vuo­tis­juh­li­aan. Pää­juh­laa eli 150-syn­ty­mä­päi­viä vie­te­tään Kus­ta­vin ni­mi­päi­vän jäl­kei­se­nä lau­an­tai­na 8.6. Tuu­len­tu­val­la ja sen lä­hiym­pä­ris­tös­sä.

150-vuo­tis­juh­la­vuon­na jär­jes­te­tään myös vil­la­suk­ka­kil­pai­lu. Kil­pai­lu al­koi tam­mi­kuus­sa ja se jat­kuu huh­ti­kuun puo­leen­vä­liin as­ti. Vil­la­suk­ka­kil­pai­luun osal­lis­tu­jat suun­nit­te­le­vat ja val­mis­ta­vat vil­la­su­kat, jot­ka ovat saa­neet ins­pi­raa­ti­on­sa Kus­ta­vin luon­nos­ta, pe­rin­teis­tä, kult­tuu­ris­ta, ta­ri­nois­ta tai jos­ta­kin muus­ta, joka il­men­tää Kus­ta­via.

Su­kis­sa saa käyt­tää ha­lu­a­man­sa vä­ri­maa­il­maa ja tek­nii­kan voi va­paas­ti va­li­ta: su­kat voi­vat ol­la vir­ka­tut, neu­lo­tut, ku­vi­ol­li­set tai vaik­ka­pa pal­mi­koin ja pit­sein ko­ris­tel­lut.

Suk­ka­kil­pai­luun osal­lis­tu­taan tuo­mal­la omat su­kat Kus­ta­vin kir­jas­toon tai kun­nan­vi­ras­toon per­jan­tai­hin 19.4. men­nes­sä. Su­kat pa­lau­te­taan omis­ta­jil­leen kil­pai­lun lo­put­tua.

Kaik­ki kil­pai­lu­su­kat osal­lis­tu­vat Vak­ka-opis­ton ke­vät­näyt­te­lyyn Kus­ta­vin kun­nan­vi­ras­tol­la 23.–28.4. Tä­män jäl­keen su­kat ovat näh­tä­vil­lä Kus­ta­vin kir­jas­tos­sa sekä kun­nan net­ti­si­vuil­la 24.5. saak­ka. Ylei­sö saa ää­nes­tää lem­pi­suk­ka­pa­ri­aan 23.4.–24.5. ja voit­ta­ja­su­kat jul­kis­te­taan ke­sän ai­ka­na.

Kol­me eni­ten ää­niä saa­nut­ta suk­ka­pa­ria pal­ki­taan. Voit­ta­jak­si va­li­tun suk­ka­pa­rin oh­je jul­kais­taan Kus­ta­vin kun­nan net­ti­si­vuil­la.

Fak­ta

Kil­pai­lun oh­jeet:

Val­mis­ta Kus­ta­vi-ai­hei­set vil­la­su­kat. Suk­kien tu­lee ol­la ai­kuis­ten koos­sa.

Mer­kit­se muis­tiin riit­tä­vän tar­kat työ­oh­jeet ja tie­dot lan­gois­ta. Piir­rä myös kaa­vi­o­ku­vat.

Lii­tä suk­kie­si oheen kir­je­kuo­ri, jon­ka si­säl­lä ovat työ­oh­jeet sekä yh­teys­tie­to­si: nimi, pu­he­lin­nu­me­ro ja ko­ti­o­soi­te.

Ha­lu­tes­sa­si voit kir­joit­taa suk­kien mu­kaan ly­hy­en teks­tin sii­tä, mitä suk­ka­si ker­to­vat Kus­ta­vis­ta tai mitä paik­ka­kun­taan liit­ty­viä tee­mo­ja su­kis­sa on.

Tuo su­kat Kus­ta­vin kir­jas­toon tai kun­nan­vi­ras­toon 19.4. men­nes­sä. Su­kat voi myös pos­tit­taa kir­jas­ton osoit­tee­seen.

Näköislehdet

Kysely