JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kustavin kirjasto muuttaa maaliskuun loppuun mennessä uuteen väistötilaan palvelukeskukseen.

Kustavin kirjasto muuttaa maaliskuun loppuun mennessä uuteen väistötilaan palvelukeskukseen.

Arkisto / Sari Honkasalo

Uutiset
Kustavi
15.2.2024 20.40

Kustavin kirjasto muuttaa palve­lu­kes­kukseen - myös keittiö jatkaa toimintaansa normaalisti

Jen­ni Ky­län­pää

Kus­ta­vin kir­jas­to muut­taa maa­lis­kuun lop­puun men­nes­sä Kus­ta­vin pal­ve­lu­kes­kuk­seen. Kus­ta­vin kun­nan ja seu­ra­kun­nan vä­li­nen vuok­ra­so­pi­mus ny­kyi­sis­tä väis­tö­ti­lois­ta päät­tyy maa­lis­kuun lo­pus­sa.

Kus­ta­vin kun­nan­hal­li­tus kä­sit­te­li kir­jas­ton siir­toa ko­kouk­ses­saan jo vii­me vii­kol­la. Täl­lä vii­kol­la kun­nan­joh­ta­ja Rau­no Pel­to­la teki kir­jas­ton siir­ros­ta vi­ran­hal­ti­ja­pää­tök­sen sen jäl­keen, kun oli muun mu­as­sa so­pi­nut vuok­ra­so­pi­muk­sen pur­ka­mi­ses­ta seu­ra­kun­nan kans­sa.

Seu­ra­kun­nan omis­ta­mis­ta ti­lois­ta, joi­hin kir­jas­to muut­ti kun­nan­ta­lol­ta rei­lu vuo­si sit­ten, on löy­ty­nyt kos­teus- ja mik­ro­bi­vau­ri­oi­ta. Vau­ri­oi­den vai­ku­tus­ta si­säil­maan ei ole vie­lä sel­vi­tet­ty.

– Pal­ve­lu­kes­kus on kun­nan oma kiin­teis­tö, ja sik­si kat­soim­me ta­lou­del­li­ses­ti jär­ke­väk­si rat­kai­suk­si siir­tyä vie­lä ker­ran väis­töön, Rau­no Pel­to­la ker­too.

Kir­jas­ton py­sy­vä paik­ka tu­lee ole­maan uu­del­la kun­nan­ta­lol­la sit­ten kun uu­si ra­ken­nus val­mis­tuu.

– Uu­del­la kun­nan­ta­lol­la tu­lee ole­maan mo­ni­toi­mi­ti­laa, jo­hon si­joit­tuu myös kir­jas­to.

Nyt teh­tä­vä kir­jas­ton väis­tö­ti­la­muut­to kus­tan­taa kun­nal­le il­man omien työn­te­ki­jöi­den hen­ki­lös­tö­ku­lu­ja noin 2000 eu­roa.

Pal­ve­lu­kes­kuk­sen keit­tiö jat­kaa toi­min­taan­sa nor­maa­lis­ti, vaik­ka kir­jas­to muut­taa sa­man ka­ton al­le ruo­ka­sa­li­ti­laan. Sa­liin jää sil­ti edel­leen oma ra­jat­tu tila ruo­kai­li­joil­le.

Kaa­rea on os­ta­nut Kus­ta­vin kun­nal­ta al­ku­vuo­den sekä koko vii­me vuo­den ajan ruo­ka­pal­ve­lua, eli kun­ta on val­mis­ta­nut ruu­at myös ko­ti­hoi­don ja Jaa­la­ko­din asuk­kail­le. So­pi­mus on päät­ty­mäs­sä maa­lis­kuun lo­pus­sa.

– Sel­lai­nen aja­tus nyt on, et­tä pal­ve­lu­kes­kuk­sen keit­ti­ös­sä val­mis­te­taan maa­lis­kuun jäl­keen ruu­at kou­luun ja päi­vä­ko­tiin, ja muut­kin ha­luk­kaat saa­vat käy­dä pal­ve­lu­kes­kuk­ses­sa edel­leen syö­mäs­sä. Ikäih­mi­siä on käy­nyt ai­ka pal­jon ruo­kai­le­mas­sa, ja sik­si ha­lu­am­me tä­män mah­dol­li­suu­den tar­jo­ta jat­kos­sa­kin. Kou­lul­la on kyl­lä val­mis­tus­keit­tiö, mut­ta se vaa­ti­si re­mont­tia, jos keit­ti­ö­toi­min­not siir­täi­si sin­ne, Pel­to­la ker­too.

Näköislehdet

Kysely