JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Kustavi
6.3.2023 11.54

Kustavi osallistuu matkai­lu­hank­keeseen

Uu­den­kau­pun­gin kau­pun­ki on val­mis­tel­lut AK­KE -han­ke­ha­ke­muk­sen, jon­ka nimi on Sa­dat saa­ret ja lah­del­mat - Lou­nais­ran­ni­kon me­ri­a­lu­een hel­met. Han­ke si­joit­tuu Saa­ris­to­me­ren poh­joi­so­saan ja Sel­kä­me­ren ete­lä­o­saan sekä kes­kit­tyy alu­een mat­kai­lu- ja vir­kis­tys­käyt­töön sekä kult­tuu­ri­pe­rin­töön ja luon­non­suo­je­luun. Kus­ta­vin kun­nan­hal­li­tus päät­ti osal­lis­tua hank­kee­seen.

Kus­ta­vin kun­nan oma­ra­hoi­tu­so­suus hank­keel­le on 2000 eu­roa.

Hank­keen yleis­koor­di­noin­tiin, val­mis­te­lui­hin on va­rat­tu kah­den työn­te­ki­jän työ­ai­kaa yh­teen­sä kuu­kau­den työ­pa­nok­sen ver­ran.

Han­keen avul­la on mah­dol­lis­ta kar­toit­taa ja ke­hit­tää Saa­ris­to­me­ren ja Sel­kä­me­ren yh­ty­mä­koh­dan mah­dol­li­suuk­sia mat­kai­lus­sa ja vir­kis­tys­käy­tös­sä sekä nos­taa esiin kult­tuu­ri­pe­rin­nön ja luon­non­suo­je­lun kan­nal­ta ai­nut­laa­tui­sia koh­tei­ta.

Vas­taa­vaa toi­min­taa on vi­reil­lä sekä Tu­run saa­ris­ton et­tä Rau­man ja Po­rin vä­li­sen me­ri­a­lu­een hyö­dyn­tä­mi­sen osal­ta. Hank­keel­la voi­daan sa­mal­la es­tää tyh­ji­ön muo­dos­tu­mi­nen Kus­ta­vin ja Uu­den­kau­pun­gin vä­li­sel­le me­ri­a­lu­eel­le ja sen hyö­dyn­tä­mi­sel­le.

Uki­po­lik­sen hank­kei­siin Kus­ta­vi sen si­jaan päät­ti jät­tää osal­lis­tu­mat­ta. Uki­po­lik­sen kaut­ta me­neil­lään ovat kuu­si te­ol­li­suus-, elin­tar­vi­ke- ja mat­kai­lu- ja pal­ve­lu­a­lo­jen han­ket­ta.

Kus­ta­vi hank­kii Uki­po­lik­sel­ta lä­hin­nä yri­tys­pal­ve­lui­ta, joi­hin ol­laan tyy­ty­väi­siä. Hank­kei­ta pi­de­tään tär­kei­nä, mut­ta Kus­ta­vin pi­tää koh­den­taa re­surs­sit kun­nan alu­eel­la toi­mi­vien yri­tys­ten kan­nal­ta jär­ke­väs­ti. Mat­kai­luun kun­ta pa­nos­taa yh­des­sä Tai­vas­sa­lon ja Veh­maan kun­nan kans­sa.

Kun­nan­hal­li­tus to­te­si, et­tä Kus­ta­vi on edel­leen kiin­nos­tu­nut yh­teis­työs­tä Uki­po­lik­sen kans­sa mah­dol­li­sis­sa eril­lis­hank­keis­sa.

Näköislehdet

Kysely