JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
9.2.2022 11.05

Kuhankuono ja Naantali saivat Leader-rahaa

Var­sin Hyvä -yh­dis­tys myön­si vuo­den en­sim­mäi­ses­sä ko­kouk­ses­saan Le­a­der-tu­kea luon­to­lii­kun­nan edis­tä­mi­seen ja kä­si­työ­pe­rin­teen esil­le tuo­mi­seen.

Ku­han­kuo­non ret­kei­ly­rei­tis­tö- ja vir­kis­ty­sa­lu­eyh­dis­tys sai tu­kea run­saat 21 000 eu­roa hank­kee­seen, jon­ka ta­voit­tee­na on saat­taa tie­toa reit­ti­ko­ko­nai­suuk­sis­ta ja pal­ve­luis­ta pa­rem­min ul­koi­li­joi­den, ret­kei­li­jöi­den ja pai­kal­lis­ten alu­eel­la toi­mi­vien pal­ve­lun­tuot­ta­jien käyt­töön. Hank­kees­sa to­teu­te­taan pal­ve­lu­a­lus­ta, jos­ta tie­to löy­tyy kes­ki­te­tys­ti.

Rei­tis­tö­ku­vauk­sis­sa ku­va­taan eri koh­teet sekä siel­lä ole­vat ra­ken­teet ja saa­vu­tet­ta­vuus. Ta­pah­tu­ma­ka­len­te­ris­ta ja pal­ve­lun­tar­jo­a­jien ku­vauk­sis­ta luo­daan alus­ta, jon­ka kaut­ta pai­kal­li­set toi­mi­jat voi­vat ny­kyis­tä hel­pom­min mai­nos­taa toi­min­to­jaan ja saa­vut­ta­vat yh­dis­tyk­sen vies­tin­tä­ka­na­vien kaut­ta laa­jan ylei­sön. Toi­saal­ta ret­kei­li­jät löy­tä­vät yh­des­tä pai­kas­ta kaik­ki ta­pah­tu­mat.

Yh­te­nä kes­kei­se­nä toi­men­pi­tee­nä on pai­kal­lis­ten toi­mi­joi­den kou­lu­tus, si­tout­ta­mi­nen ja ak­ti­voin­ti ta­pah­tu­ma­ka­len­te­rin käyt­töön sekä pal­ve­lun­tar­jo­a­jien ku­vaus­ten te­ke­mi­seen.

Eril­li­sel­lä in­ves­toin­ti­hank­keel­la to­teu­tet­ta­van seu­ran­ta­lait­tei­den han­kin­nan avul­la pys­ty­tään tuot­ta­maan mit­tauk­siin pe­rus­tu­vaa kä­vi­jä­tie­to­da­taa eri ta­hoil­le. Kes­kei­siä da­tan hyö­dyn­tä­jiä ovat pal­ve­lun­tar­jo­a­jat, jot­ka saa­vat tie­dot rei­ti­no­sil­la mi­ta­tuis­ta kä­vi­jä­mää­ris­tä ja si­ten tie­toa po­ten­ti­aa­li­sis­ta asi­ak­kais­ta, Toi­se­na hyö­dyn­tä­jä­nä ovat kun­nat, jot­ka voi­vat käyt­tää kä­vi­jä­da­taa ter­veys- ja hy­vin­voin­ti­pal­ve­lui­den seu­ran­nan ja edis­tä­mi­sen tu­ke­na.

Naan­ta­lin kau­pun­ki sai Le­a­der-ra­haa lä­hes 9500 eu­roa uu­den Suk­ka­sil­laan-ta­pah­tu­man to­teut­ta­mi­seen. Tar­koi­tuk­se­na on nos­taa esil­le Naan­ta­lin his­to­ri­as­ta su­kan­ku­to­mi­sen tai­don. Ta­pah­tu­mas­ta py­ri­tään luo­maan kai­kil­le yh­tei­nen osal­lis­ta­va ym­pä­ris­tö­tai­de­ta­pah­tu­ma. Ta­pah­tu­man ta­voit­tee­na on luo­da elä­vä kau­pun­ki­mil­jöö Naan­ta­lin Kirk­ko­puis­toon, jos­sa jär­jes­te­tään neu­leg­raf­fi­ti­ta­pah­tu­ma.

Han­ke pyr­kii kan­nus­ta­maan kä­sil­lä te­ki­jöi­tä myös kau­pal­lis­ta­maan toi­min­taan­sa ja nos­ta­maan tai­de­kä­si­työn mui­den tai­de­la­jien jouk­koon. Osal­lis­tu­ja­ta­voi­te on 30 neu­le­te­os­ta, jot­ka jää­vät elä­mään ta­pah­tu­man jäl­keen­kin. Pro­jek­tin en­si­si­jai­nen koh­de­ryh­mä­nä ovat kau­pun­gin asuk­kaat ja mat­kai­li­jat.

Neu­leg­raf­fi­tit ovat esil­lä Kirk­ko­puis­ton puis­sa ajal­la hei­nä­kuus­sa. Ta­pah­tu­ma­päi­vä­nä 14.7. jär­jes­te­tään kä­si­työ­am­mat­ti­lais­ten esit­te­ly­jä. Ta­pah­tu­man ava­jai­set ovat sa­man päi­vän il­ta­na, jol­loin Naan­ta­lis­sa on myös Bir­gi­tan yö -ta­pah­tu­ma. Li­säk­si Naan­ta­lin asun­to­mes­sut ajoit­tu­vat sa­mal­le ajan­jak­sol­le.

Tai­vas­sa­lo­lai­nen puu­a­lan yri­tys sai yri­tys­tu­kea 6000 eu­roa pin­ta­kä­sit­te­ly­lin­jan han­kin­taan.

Näköislehdet

Kysely