JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
11.1.2023 11.08

Koulut saavat rahoitusta nuorisotyöhön

Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­tot ovat myön­tä­neet avus­tus­ta kou­luis­sa ja op­pi­lai­tok­sis­sa teh­tä­vän nuo­ri­so­työn vah­vis­ta­mi­sek­si. Avus­tuk­sel­la py­ri­tään vä­hen­tä­mään ko­ro­na­pan­de­mi­an ai­kais­ten ra­joi­tus­ten kiel­tei­siä vai­ku­tuk­sia nuo­riin ja tu­e­taan Uk­rai­nas­ta Suo­meen saa­pu­nei­ta nuo­ria.

Avus­tus­ta myön­net­tiin val­ta­kun­nal­li­ses­ti seit­se­män mil­joo­naa eu­roa 152 toi­mi­jal­le. Va­kan alu­eel­la tu­kea sai­vat My­nä­mä­ki, Nou­si­ai­nen, Tai­vas­sa­lo, Uu­si­kau­pun­ki ja Veh­maa.

Kou­lu­jen ja op­pi­lai­tos­ten nuo­ri­so­työ­hön myön­ne­tyn avus­tuk­sen ta­voit­tee­na on tu­kea nuo­ria ko­ro­na­pan­de­mi­an jäl­kei­ses­sä ti­lan­tees­sa, vah­vis­taa nuor­ten hy­vin­voin­tia ja kiin­nit­ty­mis­tä kou­lu- ja op­pi­lai­to­syh­tei­söön sekä eh­käis­tä syr­jäy­ty­mis­tä. Avus­tus­ta voi käyt­tää myös Uk­rai­nas­ta so­dan vuok­si Suo­meen saa­pu­nei­den nuor­ten tu­ke­mi­seen ja in­teg­roi­mi­seen kou­lu- ja op­pi­lai­to­syh­tei­söön.

Avus­tuk­sen saa­jat voi­vat käyt­tää avus­tus­ta toi­min­nas­saan kah­den vuo­den ajan.

My­nä­mä­es­sä kou­lu­nuo­ri­so­työn­te­ki­jöi­den teh­tä­vä­nä on työs­ken­nel­lä ope­tus-, op­pi­las­huol­lon ja va­paa-ai­ka­sek­to­rin kans­sa kou­lul­la ja kou­lun lä­hiym­pä­ris­tös­sä tu­kien nuor­ten kas­vua ja hy­vin­voin­tia. He te­ke­vät nuo­ri­so­työ­tä kou­lus­sa, jos­sa he ovat kii­reet­tö­miä ja tur­val­li­sia ai­kui­sia 6.–9.-luok­ka­lai­sil­le sekä lu­ki­oi­käi­sil­le nuo­ril­le.

Nou­si­ai­sis­sa kou­lu­nuo­ri­so­työ­hank­keel­la py­ri­tään ke­hit­tä­mään ja jal­kaut­ta­maan kou­luil­le nuo­ri­so­työl­li­siä oh­jaus-, toi­min­ta- ja tu­ki­muo­to­ja, joil­la voi­daan tu­kea nuor­ten kas­vua, ke­hi­tys­tä ja op­pi­mis­ta. Kou­lu­nuo­ri­so­työ­tä py­ri­tään koh­den­ta­maan eri­tyi­ses­ti uk­rai­na­lais­ten nuor­ten in­teg­roi­tu­mi­sen tu­ke­mi­seen sekä ko­ro­na­pan­de­mi­an jäl­keen esiin nous­seen nuor­ten hy­vin­voin­ti­va­jeen kor­jaa­mi­sek­si. Han­ke­a­vus­tuk­sel­la pal­ka­taan kun­taan kou­lu­nuo­ri­so­työn­te­ki­jä.

Tai­vas­sa­los­sa ta­voit­tee­na on yh­te­näis­kou­lu­kult­tuu­rin tu­ke­mi­nen eka­luo­kas­ta ysiin ja yh­teis­ten toi­min­ta­mal­lien ja vuo­ro­vai­ku­tus­tai­to­jen juur­rut­ta­mi­nen läpi pe­rus­kou­lun. Tai­vas­sa­lon yh­te­näis­kou­lun ni­vel­vai­he­työ­tä tu­li­si vah­vis­taa. Kah­den kun­nan, Tai­vas­sa­lon ja Kus­ta­vin alu­eel­ta tu­le­vat ylä­kou­lu­lai­set ei­vät ole ko­ro­na-ai­ka­na pääs­seet ryh­mäy­ty­mään ja tämä nä­kyy kou­lu­ar­jes­sa ja va­paa-ajal­la, to­de­taan hank­keen ku­vauk­ses­sa.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa ta­voit­tee­na on tu­kea nuor­ten ke­hi­tys­tä ja kas­vua, yh­tei­söl­li­syyt­tä, tasa-ar­voi­suut­ta ja en­nal­ta­eh­käis­tä syr­jäy­ty­mis­tä vie­mäl­lä Uu­den­kau­pun­gin yh­te­näis­kou­luun ja Ka­lan­nin kou­luun nuo­ri­so­työl­li­siä me­ne­tel­miä. Kou­lu­nuo­ri­so­työn koh­de­ryh­mä­nä ovat ylä­kou­lui­käi­set nuo­ret.

Veh­maal­la pal­ka­taan yk­si työn­te­ki­jä li­sää nuo­ri­so­toi­meen, te­ke­mään työ­tä Veh­maan yh­te­näis­kou­lul­la. Työn koh­de­ryh­mä­nä ovat pää­a­si­as­sa 7–16-vuo­ti­aat nuo­ret.

Fak­ta

Kun­nil­le myön­ne­tyt avus­tuk­set:

My­nä­mä­ki 40 000 eu­roa

Nou­si­ai­nen 40 000 eu­roa

Tai­vas­sa­lo 25 000 eu­roa

Uu­si­kau­pun­ki 35 000 eu­roa

Veh­maa 25 000 eu­roa.

Näköislehdet

Kysely