JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Masku
14.2.2024 12.05

Kouluruoka maistuu valtaosalle maskulaisista

Vesa Pent­ti­lä

Mas­kus­sa teh­tiin vii­me vuo­den lo­pul­la kou­lu­ruo­ka­ky­se­ly pe­rus­kou­lu­lai­sil­le. Ky­se­lyyn tuli lä­hes 700 vas­taus­ta op­pi­lail­ta ja sa­ta­kun­ta hen­ki­lö­kun­nal­ta.

Vas­taus­ten pe­rus­teel­la 49 pro­sent­tia syö joka päi­vä kou­lus­sa riit­tä­vän an­nok­sen, 42 pro­sent­tia joka päi­vä ai­na­kin vä­hän, nel­jä pro­sent­tia syö usein vain pelk­kää lei­pää tai syö vain erit­täin har­voin, yk­si pro­sent­ti ei syö lain­kaan.

Kou­lus­sa riit­tä­väs­ti ruo­kaa sai 82 pro­sent­tia ja 18 pro­sent­tia ei saa riit­tä­väs­ti. Sa­laat­ti­buf­fa sai kes­ki­ar­vok­si 7,9.

Vas­taus­ten pe­rus­teel­la kas­vis­ruo­ka ei ole ko­vin suo­sit­tua. Ke­vään toi­ve­ruo­ka­vii­kon to­teu­tuk­ses­sa käy­te­tään kou­lu­ruo­ka­ky­se­lyn vas­tauk­sia ja ruo­ka­lis­ta­suun­nit­te­lus­sa ote­taan mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan huo­mi­oon kou­lu­ruo­ka­ky­se­lyn tu­lok­sia.

Ky­se­lyn pe­rus­teel­la sa­laat­ti­buf­fa on ko­et­tu hy­väk­si käy­tän­nök­si niin op­pi­lai­den kuin hen­ki­lö­kun­nan ta­hol­ta.

Näköislehdet

Kysely