JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Koulunuorisotyöntekijä Tytti Tammisen työajasta suuri osa kuluu koululla.

Koulunuorisotyöntekijä Tytti Tammisen työajasta suuri osa kuluu koululla.

Jenni Kylänpää

Uutiset
Vehmaa
16.4.2023 11.05

Koululla työskentelevä nuori­so­työn­tekijä - lasten ja nuorten kanssa työsken­te­le­minen on Tytille luontevaa

Jen­ni Ky­län­pää

Rai­si­o­lai­nen Tyt­ti Tam­mi­nen aloit­ti maa­lis­kuun puo­li­vä­lis­sä Veh­maal­la kou­lu­nuo­ri­so­työn­te­ki­jä­nä. Pes­ti on kun­nas­sa ihan uu­si. Tyt­ti Tam­mi­sen työ­suh­de jat­kuu tä­män vuo­den lop­puun.

Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to on myön­tä­nyt Veh­maan kun­nal­le kou­lu­nuo­ri­so­työn­te­ki­jän palk­kaa­mi­seen tu­kea.

– Olen pää­a­si­as­sa kou­lul­la toi­mi­va nuo­ri­so­työn­te­ki­jä, mut­ta ti­lan­teen mu­kaan olen myös nuo­ri­so­ti­lal­la. Vie­lä tois­tai­sek­si työ on ol­lut tu­tus­tu­mis­ta, ha­vain­noi­mis­ta ja oman roo­lin ha­ke­mis­ta. Olen ol­lut mu­ka­na ko­ti­ta­lous-, lii­kun­ta- ja kä­den­tai­to­jen tun­neil­la, ja myös vä­li­tun­ti­oh­jel­maa olen ke­hi­tel­lyt, esi­mer­kik­si en­nen pää­si­äis­tä oli vä­hän pää­si­äis­jah­tia, Tyt­ti Tam­mi­nen ker­too.

Tyt­ti Tam­mi­nen on kou­lu­tuk­sel­taan lä­hes val­mis yh­tei­sö­pe­da­go­gi. Hän on ai­em­min suo­rit­ta­nut myös mie­len­ter­veys- ja päih­de­työn am­mat­ti­tut­kin­non, ja toi­mi­nut muun mu­as­sa oh­jaa­ja­na nuo­ri­so­ko­dis­sa.

– Koen, et­tä pys­tyn työs­ken­te­le­mään las­ten ja nuor­ten kans­sa luon­te­vas­ti.

Veh­maan kou­lul­la Ty­tin työ­pis­te on ol­lut opet­ta­jan­huo­nees­sa, mut­ta nyt hän on saa­nut mah­dol­li­suu­den siir­tää työ­pis­teen­sä kou­lun kir­jas­to­ti­laan.

– Eh­kä opet­ta­jan­huo­ne ei ole täs­sä työs­sä ihan pa­ras paik­ka, kos­ka ta­voit­tee­na on, et­tä mi­nun luok­se saa tul­la kou­lu­päi­vän ai­ka­na jut­te­le­maan ja ker­to­maan miel­tä as­kar­rut­ta­vis­ta asi­ois­ta, Tyt­ti Tam­mi­nen ker­too.

Tyt­ti Tam­mi­nen nä­kee tär­ke­ä­nä, et­tä hän voi toi­mia nuor­ten kans­sa sekä kou­lus­sa et­tä nuo­ri­so­ti­lal­la.

– Nuo­ret ovat kou­lus­sa ja va­paa-ajal­la eri­lai­sia, ihan sa­mal­la ta­val­la kuin ai­kui­set ovat eri­lai­sia työs­sä ja va­paa-ai­ka­na. Va­paa-ai­ka on ren­nom­paa ole­mis­ta.

Tyt­ti Tam­mi­nen te­kee jol­lain ta­sol­la työ­tään ihan kaik­kien Veh­maan kou­lu­lais­ten kans­sa.

– Vä­li­tun­ti­oh­jel­man kek­si­mi­nen saat­taa ol­la hel­pom­paa pie­nem­mil­le kou­lu­lai­sil­le.

Tyt­ti ko­kee, et­tä hä­net on otet­tu Veh­maal­la hy­vin vas­taan sekä nuo­ri­so­toi­mes­sa et­tä kou­lul­la.

– Aja­tuk­sia ja toi­vei­ta saa myös mi­nul­le esit­tää. Kuu­ta en pys­ty lu­paa­maan tai­vaal­ta, mut­ta voi­daan vaik­ka piir­tää sit­ten pa­pe­ril­le yh­des­sä se kuu, sa­noo Tyt­ti.

Näköislehdet

Kysely