JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
7.6.2023 11.12

Koululaisilta hyönteis­ho­telli Tavastilan museolle

Yh­teis­työ­tä Ta­vas­ti­lan kou­lun ja Mie­tois­ten Ko­ti­seu­tu­yh­dis­tyk­sen vä­lil­lä on ol­lut usei­ta vuo­sia. Op­pi­laat tu­tus­tu­neet Ta­vas­ti­lan ko­ti­seu­tu­mu­se­on mil­jöö­seen.

– Mu­se­on mil­jöö on hyvä paik­ka eri­lai­siin ope­tus­tar­koi­tuk­siin, ja vie­lä ai­van kä­ve­ly­mat­kan pääs­sä, to­te­aa reh­to­ri Ii­ro Lei­no.

Op­pi­laat toi­vat nyt myös yh­den li­sän mil­jöö­seen to­teut­ta­mal­la mu­se­on pi­haan hyön­teis­ho­tel­lin. Idea tuli Lei­nol­ta ja op­pi­laat in­nos­tui­vat sii­tä. Reh­to­ri an­toi suun­ta­vii­vat ja op­pi­laat sai­vat suun­ni­tel­la lo­ke­roi­den koot ja si­säl­lön. To­teu­tus teh­tiin puu­työ­tun­neil­la sekä li­sä­tun­neil­la tar­peen mu­kaan.

Työ teh­tiin pe­rus­työ­ka­luil­la ja ja po­ra­ko­ne tuli kyl­lä tu­tuk­si. Op­pi­laat oli­vat iloi­sia, ah­ke­ria ja ide­a­rik­kai­ta. Teh­tä­vä tun­tui kiin­nos­ta­van op­pi­lai­ta to­del­la.

Ke­sän ai­ka­na op­pi­lail­la on mah­dol­li­suus käy­dä mu­se­ol­la tar­kis­ta­mas­sa ho­tel­lin käyt­tö­as­tet­ta.

Ko­ti­seu­tu­yh­dis­tyk­sen kas­vi­vas­taa­va Rai­ja Ör­ling oli vas­taa­not­ta­mas­sa hyön­teis­ho­tel­lia mu­se­ol­la ja to­te­si­kin, et­tä se oli tai­dok­kaas­ti teh­ty.

– Hie­noa, et­tä saim­me sen mu­se­ol­le myös kaik­kien vie­rai­li­joi­den ilok­si, hän kiit­tää.

Hyön­teis­ho­tel­lin val­mis­te­li­vat pai­kal­leen vii­me vii­kon kes­ki­viik­ko­na Vee­ti Sep­pi, luo­ka­no­pet­ta­ja Mai­ja Koli, Ee­ro Mäki, Lee­vi Ek­bom, Niko Leh­tiö, An­ton Rin­ne, Au­gust Filp­pa, Vee­ti Lai­ne ja Ii­ro Lei­no.

Näköislehdet

Kysely