JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
13.8.2023 13.35

Koulujen ylijää­mä­ruo­ka­ja­kelut jatkuvat

Suo­men Pu­nai­sen Ris­tin va­paa­eh­toi­set ja­ka­vat kou­lu­jen yli­jää­mä­ruo­kaa mo­nel­la paik­ka­kun­nal­la Var­si­nais-Suo­mes­sa. Va­kan alu­eel­la ruo­kaa ja­e­taan Mas­kus­sa, Naan­ta­lis­sa, Nou­si­ai­sis­sa ja Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa. Yli­jää­mä­ruo­ka­ja­ke­lut al­ka­vat taas elo­kuus­sa kou­lu­jen al­ka­es­sa. Ruo­kaa ja­e­taan il­mai­sek­si kou­luil­ta heti kou­lu­lou­naan päät­ty­mi­sen jäl­keen.

– On tär­ke­ää, et­tä hyvä ja ra­vit­se­va ruo­ka ja­e­taan hyö­ty­käyt­töön sen si­jaan et­tä se jou­dut­tai­siin heit­tä­mään pois. Sii­tä hyö­ty­vät niin ruu­an ha­ki­jat, kun­nat kuin ym­pä­ris­tö­kin. Jo­kai­nen ja­et­tu an­nos on pie­ni ar­jen eko­te­ko. Ruo­ka­ja­ko on ol­lut myös to­del­la suo­sit­tu va­paa­eh­tois­teh­tä­vä, ker­too SPR Var­si­nais-Suo­men pii­rin ruo­ka-avun työn­te­ki­jä Mii­ka Nor­ro.

– Meil­le on tul­lut Var­si­nais-Suo­men alu­eel­la pa­rin vuo­den ai­ka­na yli sata uut­ta va­paa­eh­tois­ta mu­kaan ruo­kaa ja­ka­maan, Nor­ro jat­kaa.

Ruo­ka­ja­ke­luun tu­lee ot­taa omat as­ti­at mu­kaan. As­ti­oi­ta voi ol­la use­am­pia sil­tä va­ral­ta, et­tä ruo­kaa on use­am­paa la­jia. As­ti­oik­si kan­nat­taa va­li­ta tar­peek­si tii­viit as­ti­at keit­to­ja ja kas­tik­kei­ta aja­tel­len. Ruo­ka on yli­jää­mä­ruo­kaa, jo­ten ja­et­ta­van ruu­an mää­rä vaih­te­lee päi­vit­täin, ja vä­lil­lä ruo­kaa ei vält­tä­mät­tä jää lain­kaan ja­et­ta­vak­si.

Kou­lu­jen pi­hoil­le ei saa ajaa au­tol­la ja lä­hi­a­lu­eil­la nou­da­tet­ta­va eri­tyis­tä va­ro­vai­suut­ta lii­ken­tees­sä. Kou­lu­jen piha-alu­eet ovat päih­teet­tö­miä ja sa­vut­to­mia.

Uu­sia va­paa­eh­toi­sia ote­taan mu­kaan toi­min­taan. Ruo­ka­ja­ke­lu on help­po mut­ta mer­ki­tyk­sel­li­nen teh­tä­vä, joka ei vaa­di pit­kää kou­lu­tus­ta tai si­tou­tu­mis­ta. Vuo­ro­ja voi teh­dä oman eh­ti­mi­sen mu­kaan. Il­moit­tau­tua voi Mii­ka Nor­rol­le.

SPR Var­si­nais-Suo­men pii­ri jär­jes­tää etä­pe­reh­dy­tyk­sen va­paa­eh­tois­teh­tä­väs­tä kiin­nos­tu­neil­le kes­ki­viik­ko­na 13.9. klo 17 al­ka­en. Li­sä­tie­to­ja ja il­moit­tau­tu­mi­nen SPR:n In­ter­net­si­vuil­la.

Fak­ta

Mas­ku 15.8. al­ka­en:

Le­mun kou­lu (Opin­ku­ja 14) ti ja pe klo 12.30–13.00.

Hem­min­gin kou­lu (Ku­rit­tu­lan­tie 49) ti ja pe, klo 12.45–13.15.

Naan­ta­li 15.8. al­ka­en Ka­le­van­nie­men kou­lu­ta­lo (Opin­tie 2) ti, ke ja pe klo 12.20–12.50.

Nou­si­ai­nen 16.8. al­ka­en:

Hen­ri­kin Yh­te­näis­kou­lu, (Moi­si­on­tie 16) ke ja pe noin klo 12.30–13.30 keit­ti­ön la­si­sen va­ras­to-oven luo­na eteis­ti­las­sa.

Uu­si­kau­pun­ki 15.8. al­ka­en:

Po­hi­tul­lin yh­te­näis­kou­lun väis­tö­pa­ra­kis­sa (Kou­lu­pol­ku 3), kaik­ki­na kou­lu­päi­vi­nä klo 12.20–12.50.

Ha­ka­met­sän kou­lul­la (Tam­mi­tie 8) ti, ke ja to klo 12.20–12.50.

Ka­lan­nin kou­lul­la (Ur­hei­lu­tie 2) ti, ke, to ja pe klo 12.20–12.50.

SPR Uu­den­kau­pun­gin osas­ton tar­jo­a­ma yh­tei­söl­li­nen aa­mu­pa­la tiis­tai­sin klo 10–11.30. (Loma-ajat vaih­te­le­vas­ti). Ys­tä­vän tu­val­la (Ali­nen­ka­tu 26, Uu­si­kau­pun­ki) yh­teis­työs­sä A-Kil­lan kans­sa. Aa­mu­pa­lal­la avoin­na ter­veys­pis­te, jos­sa mah­dol­li­suus muun mu­as­sa ve­ren­pai­neen mit­tauk­seen.

Näköislehdet

Kysely