JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Emilia Remes muutti pääkaupunkiseudulta Uuteenkaupunkiin pakoon elämän hektisyyttä.

Emilia Remes muutti pääkaupunkiseudulta Uuteenkaupunkiin pakoon elämän hektisyyttä.

Saara Huovinen

Uutiset
Uusikaupunki
25.3.2024 19.35

Kosmetologin hoitoihin saa tulla sellaisena kuin on

Saa­ra Huo­vi­nen

Uu­si­kau­pun­ki­lai­sen kos­me­to­lo­gi Emi­lia Re­mek­sen asi­ak­kai­den ikä­haa­ruk­ka on ol­lut 11–75 vuot­ta. Yhä nuo­rem­mil­la ty­töil­lä on kiin­nos­tus­ta ihon­hoi­toon, mikä on äi­ty­nyt so­si­aa­li­sen me­di­an kaut­ta vil­lik­si­kin.

Jos­kus Re­mes on saa­nut top­puu­tel­la nuor­ta asi­a­kas­ta, joka on ker­to­nut käyt­tä­vän­sä ihon van­he­ne­mis­ta vas­taan ke­hi­tet­ty­jä an­ti-age-tuot­tei­ta.

– On iha­naa, et­tä nuo­ril­la on kiin­nos­tus­ta hoi­taa it­se­ään. Yri­tän oh­jeis­taa nuo­ria käyt­tä­mään hei­dän iho­tyy­pil­leen so­pi­via tuot­tei­ta sekä oi­koa so­mes­ta tul­lei­ta har­ha­op­pe­ja. Ha­lu­an ai­na pai­not­taa, et­tä it­seä ei tar­vit­se läh­teä muok­kaa­maan. Nuo­rim­mil­le olen teh­nyt eri­lai­sia tuu­nat­tu­ja hoi­to­ja, hän ker­too.

Re­mes aloit­ti vas­taa­no­ton Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa vuo­si sit­ten pie­nem­mis­sä ti­lois­sa, mut­ta on nyt muut­ta­nut uu­teen paik­kaan Ali­sel­le­ka­dul­le. Ta­voit­tee­na on yhä laa­jen­taa toi­min­taa ja pal­ka­ta työn­te­ki­jä ke­sän lop­puun men­nes­sä.

Ylei­sim­min hä­nel­tä ky­sy­tään kas­vo­hoi­to­ja, so­ke­roin­te­ja sekä rip­sien ja kul­mien vär­jäyk­siä, mut­ta yh­tä lail­la on­nis­tu­vat jal­ka­hoi­dot, hie­ron­nat ja kyn­sien kes­to­lak­kauk­set­kin.

– Aja­tuk­se­na on hoi­taa asi­a­kas­ta sel­lai­se­na kuin hän on, eli ei li­sä­tä mi­tään yli­mää­räi­siä kyn­siä tai rip­si­tup­su­ja. Py­rin sii­hen, et­tä asi­ak­kaal­la on vie­lä pa­rem­pi olo it­sen­sä kans­sa ja oma­na it­se­nään. Tän­ne voi tul­la sel­lai­se­na kuin, Re­mes sa­noo.

Pää­kau­pun­ki­seu­dul­ta ko­toi­sin ole­va Re­mes opis­ke­li en­sin me­dia-alal­la cros­s­me­di­a­tuo­tan­toa, jos­sa pe­reh­dy­tään niin vi­deo-, ra­dio-, leh­ti- kuin so­me­työ­hön­kin. Työ Ne­lo­sel­la on­li­ne-tii­mis­sä vaa­ti ai­kai­sia aa­mu­ja ja pit­kiä päi­viä, ja tah­ti oli kova.

– Se ei ol­lut lo­pul­ta mun jut­tu. Olin ai­na ol­lut kiin­nos­tu­nut hy­vin­voin­nis­ta ja kau­neu­des­ta, jo­ten oli luon­te­vaa läh­teä opis­ke­le­maan kos­me­to­lo­gik­si. Olin pie­nes­tä ty­tös­tä as­ti teh­nyt van­hem­pien si­sa­rus­te­ni tu­kat ja mei­kit ja ol­lut hei­dän sty­lis­tin­sä, ja li­säk­si äi­ti on koko ikän­sä ol­lut kau­neu­den­hoi­to­a­lal­la, hän ker­too.

Re­mes en­nät­ti työs­ken­nel­lä yrit­tä­jä­nä pää­kau­pun­ki­seu­dul­la use­am­man vuo­den, kun­nes kak­si vuot­ta sit­ten muut­ti mie­hen­sä kans­sa Uu­teen­kau­pun­kiin.

– Mie­he­ni on käy­nyt kou­lun­sa tääl­lä, ja tääl­lä on hä­nen su­ku­lai­si­aan. Läh­dim­me kar­kuun hek­ti­syyt­tä. Tääl­lä on meri ja met­sää, jot­ka ovat mi­nul­le tär­kei­tä ele­ment­te­jä, hän sa­noo.

Näköislehdet

Kysely