JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.7.2021 14.08

Korona­ro­ko­teajan siirtäminen sallittua vain pakottavista syistä

U-so­ten ter­vey­den­huol­toa ovat vii­me ai­koi­na kuor­mit­ta­neet jat­ku­vat ky­se­lyt ko­ro­na­ro­ko­tu­sai­ko­jen siir­tä­mi­ses­tä. Te­hos­te­ro­ko­te­ai­ko­jen lyk­kää­mi­nen on kui­ten­kin sal­lit­tua vain eri­tyi­sen pa­kot­ta­vis­ta syis­tä. Pa­kot­ta­viin syi­hin ei­vät lu­keu­du ke­sän ta­pah­tu­mat, fes­ti­vaa­lit tai juh­lat.

Ro­ko­te­ai­ko­jen siir­tä­mi­nen sot­kee ter­vey­den­huol­los­sa huo­lel­li­ses­ti teh­dyt suun­ni­tel­mat ja ai­ka­tau­lut. Ro­kot­tei­den säi­ly­vyy­sai­ka on ly­hyt ja te­hos­te­ro­kot­tei­ta on va­rat­tu täs­mäl­leen oi­kea mää­rä kul­le­kin vii­kol­le. Jo­kai­nen ro­ko­te­an­nos on siis suun­ni­tel­tu etu­kä­teen ja ro­ko­tus­päi­vät ai­ka­tau­lu­tet­tu mi­nuu­til­leen.

Te­hos­te­ai­ko­jen siir­tä­mi­nen kuor­mit­taa tiu­koil­le jou­tu­nei­ta ter­vey­den­huol­lon re­surs­se­ja ja ai­heut­taa pa­him­mil­laan ro­kot­tei­den hä­vik­kiä. Myös ro­ko­te­kat­ta­vuus kär­sii, mi­kä­li te­hos­te­ro­ko­tet­ta ei ote­ta ajal­laan. Li­säk­si kii­reel­li­sem­pää asi­oin­tia tar­vit­se­vien pal­ve­lu vii­väs­tyy, kun pu­he­lin­pal­ve­lu ruuh­kau­tuu ro­ko­tet­taan lyk­kää­vis­tä.

– Täs­sä ti­lan­tees­sa jo­kai­sen tu­li­si pri­o­ri­soi­da ro­ko­tus juh­lin­taa tai ke­sän­rien­to­ja kor­ke­am­mal­le, ve­to­aa U-so­ten en­nal­ta­eh­käi­se­vän ter­vey­den­huol­lon esi­mies Taru Elo.

Näköislehdet

Kysely