JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
13.4.2021 9.09

Kokemu­sa­si­an­tun­ti­joita esitetään avuksi kiusaamisen vastaiseen työhön

My­nä­mä­ki 3000 -val­tuus­to­ryh­män Tai­na Lai­ti­nen jät­ti My­nä­mä­en kun­nan­val­tuus­ton maa­nan­tai­ses­sa ko­kouk­ses­sa aloit­teen, jos­sa esit­tää ko­ke­mu­sa­si­an­tun­ti­joi­den käyt­tä­mis­tä avuk­si kou­lu­kiu­saa­mi­sen vas­tai­ses­sa työs­sä.

Lai­ti­nen muis­tut­taa, et­tä kou­lu­kiu­saa­mi­nen on hy­vin mo­ni­nais­ta ja eri­as­teis­ta, ki­tey­tet­ty­nä ni­mit­te­lys­tä kiin­ni­käy­mi­seen ja kaik­kea sil­tä vä­lil­tä. Se ei ole ai­na nä­ky­vää, so­mes­sa ta­pah­tu­va kiu­saa­mi­nen on va­li­tet­ta­vas­ti tätä päi­vää, ol­lut jo kau­an.

– Kiu­saa­mi­sel­la on ai­na kau­as­kan­toi­sia vai­ku­tuk­sia lap­sen ja nuo­ren elä­mään. Vai­ku­tuk­set voi­vat ol­la va­ka­vi­a­kin, nii­tä käy­dään läpi koko kas­vun ajan ja jos­kus myös ai­kui­si­äl­lä. Näis­tä vai­ku­tuk­sis­ta pu­hu­taan lii­an vä­hän ei­kä kiu­saa­ja ai­na kä­si­tä kaik­kia seu­rauk­sia, mitä toi­min­nal­laan ai­heut­taa, hän to­te­aa.

Tä­män tie­toi­suu­den li­sää­mi­nen on en­si­ar­voi­sen tär­ke­ää ja sik­si Lai­ti­nen esit­tää, et­tä työ­hön ote­taan My­nä­mä­en kou­luis­sa avuk­si ko­ke­mu­sa­si­an­tun­ti­joi­ta.

– Ko­ke­mu­sa­si­an­tun­ti­ja voi ker­toa, mil­tä on tun­tu­nut ol­la kou­lu­kiu­sat­tu tai kou­lu­kiu­saa­ja ja mitä vai­ku­tuk­sia sil­lä on ol­lut. Kou­lu­te­tuil­la ko­ke­mu­sa­si­an­tun­ti­joil­la on oma­koh­tais­ta ko­ke­mus­ta, hei­dän ker­to­muk­siin­sa oli­si help­po sa­mais­tua ja op­pi­lail­la oli­si mah­dol­li­suus esit­tää ky­sy­myk­siä.

Ko­ke­mu­sa­si­a­tun­ti­joi­ta on ti­lat­ta­vis­sa Var­si­nais-Suo­men ko­ke­mu­sa­si­an­tun­ti­ja­ver­kos­ton kaut­ta.

Näköislehdet

Kysely