JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Kivijärven uusi sauna valmistui kesäksi 2021.

Kivijärven uusi sauna valmistui kesäksi 2021.

Arkisto / Sari Honkasalo

Uutiset
Mynämäki
21.11.2023 16.52

Kivijärven saunalle uudet järjes­tys­säännöt

Sari Hon­ka­sa­lo

My­nä­mä­en kun­nan ylei­sel­lä sau­nal­la Ki­vi­jär­vel­lä on ol­lut käyt­töön liit­ty­viä on­gel­mia ja epä­koh­tia koko vii­me ke­sä­kau­den. Sau­naa on esi­mer­kik­si läm­mi­tet­ty lii­an kuu­mak­si ei­vät­kä sau­nan ra­ken­teet kes­tä jat­ku­vaa yli­läm­pöä. Tä­män vuok­si tek­ni­nen lau­ta­kun­ta on hy­väk­sy­nyt en­si vuo­del­le uu­det sään­nöt, käy­tän­nöt ja au­ki­o­lo­a­jat.

Ylei­nen sau­na pi­de­tään avoin­na 2.5.–30.9. Sau­na on avoin­na klo 12–20 mui­na päi­vi­nä pait­si maa­nan­tai­na ja tors­tai­na, jol­loin ti­lo­ja huol­le­taan.

Sau­nan ovet va­rus­te­taan ajas­te­tuil­la säh­kö­lu­koil­la, ja ti­lo­jen käyt­töä val­vo­taan sekä ka­me­ral­la et­tä kiin­teis­tö­päi­vys­tä­jän pis­to­käyn­neil­lä.

Kä­vi­jät läm­mit­tä­vät it­se sau­nan. Polt­to­puut kun­ta toi­mit­taa ran­koi­na, jois­ta sau­nan käyt­tä­jät voi­vat sa­ha­ta ja hal­koa polt­to­pui­ta kiu­kaan läm­mit­tä­mi­seen. Täl­lä käy­tän­nöl­lä py­ri­tään pie­nen­tä­mään yli­läm­mit­tä­mis­tä ja sääs­te­tään polt­to­puu­kus­tan­nuk­sis­sa.

Tek­ni­sen lau­ta­kun­nan ko­kouk­ses­sa käy­tiin käy­tän­nöis­tä myös yk­si ää­nes­tys. Jaa­na Ki­vi­vuo­ri eh­dot­ti Pet­ri Hal­mi­sen kan­nat­ta­ma­na, et­tä sau­na sul­je­taan vas­ta klo 21. Eh­do­tus hä­vi­si ää­nin 8–2.

Lau­ta­kun­ta hy­väk­syi myös Ki­vi­jär­ven vuok­ra­mö­kin ja sau­nan jär­jes­tys­sään­nöt. Mök­kiä ja sau­naa voi vuok­ra­ta ym­pä­ri vuo­den. Ke­sä­kau­den eli 1.5.–31.10. va­rauk­sia voi teh­dä maa­lis­kuun alus­ta läh­tien.

Vuok­ra­mök­ki ja -sau­na on pää­a­si­as­sa tar­koi­tet­tu kun­ta­lais­ten ja kun­nas­sa toi­mi­vien jär­jes­tö­jen ja yh­tei­sö­jen vir­kis­ty­sa­lu­eek­si, mut­ta sitä voi­daan vuok­ra­ta myös ul­ko­puo­li­sil­le, mi­kä­li my­nä­mä­ke­läis­tä käyt­töä ei ole. Vuok­ra­hin­ta on eri my­nä­mä­ke­läi­sil­tä ja ul­ko­paik­ka­kun­ta­lai­sil­ta.

Näköislehdet

Kysely