JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
15.2.2024 11.44

Kirkol­lis­ko­kou­se­dus­tajat ja hiippa­kun­ta­val­tuuston jäsenet valittu

Jes­se Ran­ta

Kir­kol­lis­ko­kouk­sen ja hiip­pa­kun­ta­val­tuus­ton vaa­lit toi­mi­tet­tiin tiis­tai­na.

Kir­kol­lis­ko­kous on kir­kon ylin päät­tä­vä elin. Kir­kol­lis­ko­kous päät­tää muun mu­as­sa kir­kon opis­ta ja hal­lin­nos­ta sekä kirk­ko­lain si­säl­lös­tä.

Kir­kol­lis­ko­kouk­seen va­lit­tiin seu­raa­val­le ne­li­vuo­tis­kau­del­le 64 maal­lik­ko­e­dus­ta­jaa ja 32 pap­pi­se­dus­ta­jaa. Ark­ki­hiip­pa­kun­nas­ta kir­kol­lis­ko­kouk­seen va­lit­tiin kah­dek­san maal­lik­ko­e­dus­ta­jaa ja nel­jä pap­pi­se­dus­ta­jaa. Kir­kol­lis­ko­kouk­sen uu­si toi­mi­kau­si al­kaa 1.5.

Kir­kol­lis­ko­kouk­seen va­lit­tiin alus­ta­van las­ken­nan mu­kaan kah­dek­san maal­lik­ko­e­dus­ta­jaa. Va­kan alu­eel­ta va­lit­tiin Tom­my Björks­kog Naan­ta­lis­ta (kok.+sit.).

Kir­kol­lis­ko­kouk­seen oli eh­dol­la 79 ark­ki­hiip­pa­kun­nan maal­lik­koa. Maal­li­koi­den ää­nes­tysp­ro­sent­ti kir­kol­lis­ko­kous­vaa­lis­sa oli 89,5. Vuon­na 2020 vas­taa­va pro­sent­ti oli myös 89,5. Maal­lik­ko­e­dus­ta­jien vaa­lis­sa ää­ni­oi­keu­tet­tu­ja oli­vat seu­ra­kun­tien luot­ta­mus­hen­ki­löt (941 ää­ni­oi­keu­tet­tua maal­lik­koa).

Kir­kol­lis­ko­kouk­seen oli eh­dol­la 24 ark­ki­hiip­pa­kun­nan pap­pia. Pap­pien ää­nes­tysp­ro­sent­ti ark­ki­hiip­pa­kun­nas­sa oli 58,3. Vuo­den 2020 vaa­leis­sa ää­nes­tysp­ro­sent­ti oli 66,9. Pap­pi­se­dus­ta­jien vaa­lis­sa ää­ni­oi­keu­tet­tu­ja oli­vat ark­ki­hiip­pa­kun­nan pa­pit (612 pap­pia).

Tuo­mi­o­ka­pi­tu­lin ohel­la hiip­pa­kun­nan toi­se­na hal­lin­to­e­li­me­nä toi­mii hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to. Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­ton teh­tä­vä­nä on tu­kea ja edis­tää kir­kon teh­tä­vän to­teu­tu­mis­ta hiip­pa­kun­nas­sa ja sen seu­ra­kun­nis­sa.

Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­toon va­lit­tiin 14 maal­lik­ko­jä­sen­tä ja seit­se­män pap­pis­jä­sen­tä. Va­kan alu­eel­ta maal­lik­ko­jä­se­nek­si va­lit­tiin Ir­me­li Vai­nio Me­ri­mas­kus­ta (kok.+sit.) ja Ant­ti Lah­den­pe­rä Tai­vas­sa­los­ta (kok.+sit.).

Pap­pis­jä­se­nek­si va­lit­tiin my­nä­mä­ke­läi­nen Uu­den­kau­pun­gin kirk­ko­her­ra Ju­ha­na Mark­ku­la (Sil­lan­ra­ken­ta­jat).

Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­toon oli ark­ki­hiip­pa­kun­nas­ta eh­dol­la 90 maal­lik­koa ja 34 pap­pia. Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­ton uu­si toi­mi­kau­si al­kaa 1.5.

Näköislehdet

Kysely