JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
16.11.2023 18.45

Kirkol­lis­kokous- ja hiippa­kun­ta­val­tuus­to­eh­dokkaat nimetty

Kir­kol­lis­ko­kous- ja hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to­vaa­lit pi­de­tään en­si vuo­den hel­mi­kuus­sa. Kir­kol­lis­ko­kous on kir­kon ylin päät­tä­vä elin. Kir­kol­lis­ko­kous päät­tää muun mu­as­sa kir­kon opis­ta ja hal­lin­nos­ta sekä kirk­ko­lain si­säl­lös­tä.

Tuo­mi­o­ka­pi­tu­lin ohel­la hiip­pa­kun­nan toi­se­na hal­lin­to­e­li­me­nä toi­mii hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to. Val­tuus­ton teh­tä­vä­nä on tu­kea ja edis­tää kir­kon teh­tä­vän to­teu­tu­mis­ta hiip­pa­kun­nas­sa ja sen seu­ra­kun­nis­sa.

Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­ton jä­se­ni­nä on 14 maal­lik­koa ja seit­se­män pap­pia.

13.2.2024 käy­dään sa­maan ai­kaan sekä hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to- et­tä kir­kol­lis­ko­kou­se­dus­ta­jien vaa­li.

Kir­kol­lis­ko­kouk­seen va­li­taan hiip­pa­kun­nis­ta 96 edus­ta­jaa, jois­ta 32 on pap­pe­ja ja 64 maal­li­koi­ta. Hiip­pa­kun­tien pap­pis- ja maal­lik­ko­e­dus­ta­jien pai­kat ja­e­taan hiip­pa­kun­tien kes­ken nii­den vä­ki­lu­vun mu­kai­ses­sa suh­tees­sa. Tu­run ark­ki­hiip­pa­kun­nas­ta va­li­taan nel­jä pap­pi­se­dus­ta­jaa ja kah­dek­san maal­lik­ko­e­dus­ta­jaa.

Maal­lik­ko­jä­sen­ten ja -edus­ta­jien vaa­leis­sa ovat ää­ni­oi­keu­tet­tu­ja kirk­ko­val­tuus­ton tai seu­ra­kun­ta­neu­vos­ton ja yh­tei­sen kirk­ko­val­tuus­ton maal­lik­ko­jä­se­net. Jos sama hen­ki­lö on jä­se­ne­nä sekä yh­tei­ses­sä kirk­ko­val­tuus­tos­sa et­tä seu­ra­kun­ta­neu­vos­tos­sa, ää­ni­oi­keut­ta seu­ra­kun­ta­neu­vos­tos­sa käyt­tää hä­nen va­ra­jä­se­nen­sä.

Pap­pis­jä­sen­ten ja -edus­ta­jien vaa­leis­sa ovat ää­ni­oi­keu­tet­tu­ja hiip­pa­kun­nan pa­pit.

Mo­lem­mis­sa maal­lik­ko­jen vaa­lis­sa eh­dok­kaak­si voi aset­tua jo­kai­nen 18-vuo­ti­as seu­ra­kun­nan kon­fir­moi­tu jä­sen, joka ei ole va­jaa­val­tai­nen. Eh­dok­kaan ei tar­vit­se toi­mia muus­sa luot­ta­mus­toi­mes­sa seu­ra­kun­nas­sa.

Vaa­lien eh­do­ka­sa­set­te­lu päät­tyi tors­tai­na. Kir­kol­lis­ko­kous­vaa­liin il­moit­tau­tui 104 eh­do­kas­ta ja hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to­vaa­liin 124 eh­do­kas­ta. Tu­run ark­ki­hiip­pa­kun­nas­sa kir­kol­lis­ko­kouk­seen ja hiip­pa­kun­ta­val­tuus­toon on mo­lem­piin kol­me pap­pien lis­taa ja kuu­si maal­lik­ko­lis­taa.

Kir­kol­lis­ko­kous maal­lik­ko­eh­dok­kai­den eh­do­kas­lis­to­jen Va­kan alu­een eh­dok­kaat:

Kes­kus­tan ja si­tou­tu­mat­to­mat:

Pie­ti­lä Satu, di­a­ko­nis­sa-sai­raan­hoi­ta­ja (yamk), Uu­den­kau­pun­gin srk.

Ko­koo­mus ja si­tou­tu­mat­to­mat:

Björks­kog Tom­my, kir­kol­lis­ko­kou­se­dus­ta­ja, Key Ac­count Ma­na­ger, Naan­ta­lin srk; Lah­den­pe­rä Ant­ti, van­hem­pi ri­kos­kons­taa­pe­li, maa­seu­tu­y­rit­tä­jä, Tai­vas­sa­lon srk; Mat­ti­la Han­nu, pro­jek­ti­vas­taa­va, elä­ke­läi­nen, Nou­si­ais­ten srk; Rä­sä­nen Timo, myyn­ti- ja mark­ki­noin­ti­joh­ta­ja / MBA, Uu­den­kau­pun­gin srk.

Muu­tok­sen tuu­li:

Luk­ka­ri Mai­ju, jär­jes­tö­toi­min­nan asi­an­tun­ti­ja, so­si­o­no­mi (amk), Naan­ta­lin srk.

Seu­ra­kun­ta­de­ma­rit:

Laurén Heli-Päi­vik­ki, sai­raan­hoi­ta­ja, Uu­den­kau­pun­gin srk.

Kir­kol­lis­ko­kous pap­pi­seh­dok­kaat:

Muu­tok­sen tuu­li:

Sa­vo­lai­nen Ai­no, kap­pa­lai­nen, Uu­den­kau­pun­gin srk.

Sil­lan­ra­ken­ta­jat:

Kal­lio Ant­ti, kirk­ko­her­ra, Tu­run Mi­ka­e­lin srk; Mark­ku­la Ju­ha­na, kirk­ko­her­ra, My­nä­mä­en srk; Schle­sier Kim, FT, seu­ra­kun­ta­pas­to­ri, Tu­run Ka­ta­rii­nan srk.

Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to maal­lik­ko­eh­dok­kaat

Kes­kus­ta ja si­tou­tu­mat­to­mat:

Järä Kai­ja, luo­ka­no­pet­ta­ja, KM, Mas­kun srk; Pie­ti­lä Satu, di­a­ko­nis­sa-sai­raan­hoi­ta­ja (yamk), Uu­den­kau­pun­gin srk.

Ko­koo­mus ja si­tou­tu­mat­to­mat

Lah­den­pe­rä Ant­ti, van­hem­pi ri­kos­kons­taa­pe­li, maa­seu­tu­y­rit­tä­jä, Tai­vas­sa­lon srk; Mat­ti­la Han­nu, pro­jek­ti­vas­taa­va, elä­ke­läi­nen, Nou­si­ais­ten srk; Rä­sä­nen Timo, myyn­ti- ja mark­ki­noin­ti­joh­ta­ja / MBA, Uu­den­kau­pun­gin srk; Vai­nio Ir­me­li, työ­noh­jaa­ja, elä­ke­läi­nen, Me­ri­mas­kun srk.

Muu­tok­sen tuu­li:

Ora­va Ee­tu, pro­jek­ti­koor­di­naat­to­ri, Naan­ta­lin srk.

Seu­ra­kun­ta­de­ma­rit:

Laurén Heli-Päi­vik­ki, sai­raan­hoi­ta­ja, Uu­den­kau­pun­gin srk.

Hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to pap­pi­seh­dok­kaat

Muu­tok­sen tuu­li:

Heik­ki­nen Men­ni, vt. Kap­pa­lai­nen, Uu­den­kau­pun­gin srk; Sa­vo­lai­nen Ai­no, kap­pa­lai­nen, Uu­den­kau­pun­gin srk; Sep­pä­nen Juri, seu­ra­kun­ta­pas­to­ri, Veh­maan srk.

Sil­lan­ra­ken­ta­jat:

Kal­lio Ant­ti, kirk­ko­her­ra, Tu­run Mi­ka­e­lin srk, Mark­ku­la Ju­ha­na, kirk­ko­her­ra, My­nä­mä­en srk; Schle­sier Kim, FT, seu­ra­kun­ta­pas­to­ri Tu­run Ka­ta­rii­nan srk:

Fak­ta

Eh­do­ka­sa­set­te­lu päät­tyi 15.11.

Vaa­li­lau­ta­kun­ta vah­vis­taa eh­do­ka­sa­set­te­lun 29.11.

Eh­do­kas­nu­me­rot ar­vo­taan 15.12.

Vaa­lit pi­de­tään 13.2.2024

Uu­si toi­mi­kau­si al­kaa 1.5.2024.

Näköislehdet

Kysely