JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
31.3.2021 9.41

Kaupunki ei järjestä kelirik­ko­kul­je­tuksia

Sari Hon­ka­sa­lo

Naan­ta­lin kau­pun­ki ei jär­jes­tä ke­li­rik­ko­ai­ka­na kul­je­tuk­sia yh­tey­sa­lus­reit­tien ul­ko­puo­lel­la ole­viin saa­riin, jois­sa on py­sy­vää asu­tus­ta. Kau­pun­gin­hal­li­tus päät­ti asi­as­ta maa­nan­tain ko­kouk­ses­saan ää­nin 8–3.

Asia nou­si kä­sit­te­lyyn, kun Am­pu­min­maan saa­reen oli esi­tet­ty ke­li­rik­ko­kul­je­tuk­sia.

Ää­nes­tyk­seen pää­dyt­tiin kun Han­nu Aal­to (sd.) esit­ti Sir­pa Hags­ber­gin (sd.) kan­nat­ta­ma­na asi­an pa­laut­ta­mis­ta uu­teen val­mis­te­luun si­ten, et­tä kau­pun­gin ta­hol­ta jär­jes­te­tään ke­li­rik­ko­ai­ka­na kul­je­tuk­sia va­ki­tui­ses­ti asut­tui­hin saa­riin, jo­hon ei ole yh­tey­sa­lus­lii­ken­net­tä. He sai­vat hal­li­tuk­ses­sa kan­nal­leen vain Pir­jo Ma­jan (sd.).

Enem­mis­tö oli sitä miel­tä, et­tä kau­pun­gil­la ei ole vel­voi­tet­ta saa­ris­to­lii­ken­teen jär­jes­tä­mi­seen, kos­ka lain mu­kaan val­tio huo­leh­tii yh­tey­sa­lus­lii­ken­teen jär­jes­tä­mi­ses­tä saa­riin.

Ikään­ty­nei­den saa­ris­to­lais­ten pal­ve­lu­jen tur­vaa­mis­ta myös saa­riin pi­de­tään kui­ten­kin tär­ke­ä­nä. Eril­li­siä kul­je­tus­pal­ve­lu­ja voi­daan hank­kia sil­loin, jos on ky­sy­mys vält­tä­mät­tö­mien ja tar­peel­lis­ten so­si­aa­li­huol­to­lain mu­kais­ten tuki- ja ko­ti­hoi­don pal­ve­lu­jen saa­mi­sek­si saa­reen. Pal­ve­lu­tar­peen mää­rit­te­ly hoi­de­taan kau­pun­gin ko­ti­hoi­don toi­mes­ta.

Li­säk­si kau­pun­gin­hal­li­tus to­te­si, et­tä kau­pun­ki neu­vot­te­lee tar­peen mu­kaan Ely-kes­kuk­sen ja lii­ken­nöit­si­jän kans­sa jään mur­ta­mi­ses­ta ke­li­rik­ko­ai­ka­na.

Kau­pun­ki on asi­aa kä­si­tel­les­sään neu­vo­tel­lut Ely-kes­kuk­sen kans­sa. Ely-kes­kus il­moit­ti maa­lis­kuun neu­vot­te­lus­sa, et­tä Am­pu­min­maal­le ei jär­jes­te­tä yh­tey­sa­lus­lii­ken­net­tä, kos­ka saa­ri ei kuu­lu Ry­mät­ty­län reit­ti­a­lu­ee­seen ei­kä sii­tä ole so­vit­tu Elyn ja lii­ken­nöit­si­jän vä­li­ses­sä so­pi­muk­ses­sa. Saa­res­sa ei myös­kään ole yh­tey­sa­lus­lii­ken­teen lai­tu­ria ei­kä sin­ne joh­da yh­tey­sa­lus­lii­ken­teen käyt­töön suun­ni­tel­tua ja mi­toi­tet­tua väy­lää.

Elyn ny­kyi­sen lin­jauk­sen mu­kaan yh­tey­sa­lus­ka­lus­toa ei käy­te­tä jään mur­ta­mi­seen reit­tien ul­ko­puo­lel­la.

Ry­mät­ty­län reit­ti­a­lu­een so­pi­mus päät­tyy vuon­na 2023 ja sen kil­pai­lu­tus jär­jes­te­tään vuon­na 2022.

Syk­syl­lä 2021 on tar­koi­tus käy­dä kau­pun­gin ja Elyn vä­li­nen neu­vot­te­lu rei­tin ke­hit­tä­mis­tar­peis­ta, ja täs­sä yh­tey­des­sä kä­si­tel­lään myös Am­pu­min­maan ti­lan­ne.

Am­pu­min­maan yh­tey­sa­lus­lii­ken­net­tä on vii­mek­si kä­si­tel­ty Ry­mät­ty­län kun­nan­hal­li­tuk­ses­sa vuon­na 2002, jol­loin Me­ren­kul­ku­pii­ri oli­si jär­jes­tä­nyt yh­tey­sa­lus­lii­ken­ne­pal­ve­lun saa­reen.

Näköislehdet

Kysely