JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.8.2022 20.00

Kauden viimeiset Leader-rahat jakoon

Le­a­der-ryh­mien ra­hoi­tus­kau­si al­kaa ol­la lo­puil­laan, ja nyt on vii­mei­set het­ket ai­kaa ha­kea ra­hoi­tus­ta täl­le vuo­del­le. Maa­seu­dun ke­hit­tä­mi­nen jat­kuu uu­del­la oh­jel­ma­kau­del­la, joka al­kaa vuo­den 2023 alus­sa.

Pää­tök­set vii­mei­sis­tä ra­hoi­tuk­sis­ta teh­dään elo- ja syys­kuun ai­ka­na. Le­a­der Ra­va­kan alu­eel­la ra­haa on yhä jäl­jel­lä.

– Meil­lä on ra­hoi­tus­ke­hys­tä vie­lä ihan mu­ka­vas­ti. Ra­va­kal­la on mah­dol­li­suus myön­tää ra­hoi­tus­ta myös uu­siin yri­tys- ja yh­dis­tys­hank­kei­siin. Mut­ta no­pea pi­tää ol­la. Ha­ke­mus­ten pi­tää ol­la meil­lä vii­meis­tään 15. syys­kuu­ta, toi­min­nan­joh­ta­ja Ul­la Kal­lio ker­too.

Jos tä­män syk­syn han­ke­ha­ku­jen päi­vä­mää­rät tu­le­vat eteen lii­an no­pe­as­ti, ei hä­tää. Uu­si ra­hoi­tus­kau­si al­kaa en­si vuon­na. Kaik­ki Sa­ta­kun­nan Le­a­der-ryh­mät, joi­hin myös Ra­vak­ka kuu­luu, jät­ti­vät ke­sä­kuus­sa oh­jel­ma­kau­den 2023–2027 stra­te­gi­at mi­nis­te­ri­ön ar­vi­oi­ta­vak­si. Sa­ta­kun­nan maa­seu­dun ke­hit­tä­mi­seen ha­e­taan yli 30 mil­joo­nan eu­ron pot­tia.

– Vaik­ka ra­hoi­tus­ten myön­tä­mi­ses­sä saat­taa tul­la pie­ni kat­ko, ei han­kei­de­oi­ta kan­na­ta hau­da­ta pöy­tä­laa­tik­koon. Han­ke­neu­vo­jiin kan­nat­taa ot­taa yh­teyt­tä ide­oi­den kans­sa ja aloit­taa suun­nit­te­lu ajois­sa, Le­a­der Poh­jois-Sa­ta­kun­nan toi­min­nan­joh­ta­ja Juha Van­ha­paas­to kan­nus­taa.

Le­a­der-ryh­mien mer­ki­tys maa­seu­dun ke­hit­tä­mi­ses­sä on huo­mat­ta­va. Uu­den oh­jel­ma­kau­den pai­no­pis­tei­tä Sa­ta­kun­nas­sa ovat muun mu­as­sa las­ten ja nuor­ten hy­vin­voin­ti, elin­voi­mai­nen elin­kei­no­e­lä­mä, ak­tii­vi­set yh­tei­söt, bi­o­ta­lou­den ke­hit­tä­mi­nen sekä luon­to- ja maa­seu­tu­mat­kai­lun ke­hit­tä­mi­nen.

Näköislehdet

Kysely