JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Vakan alueella reitti kulkee Naantalin, Maskun, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin kautta.

Vakan alueella reitti kulkee Naantalin, Maskun, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin kautta.

Uutiset
18.4.2023 9.50

Kansainvälisen pyöräilyreitin opasteiden asennukset alkamassa

Var­si­nais-Suo­men ja Ete­lä-Poh­jan­maan Ely-kes­kuk­set yh­teis­työs­sä kun­tien kans­sa aloit­ta­vat Eu­ro­ve­lo 10 -pyö­räi­ly­rei­tin opas­tei­den asen­nuk­set Tur­ku–Vaa­sa-vä­lil­le huh­ti­kuun ai­ka­na. Ely-kes­kus­ten li­säk­si ura­kas­sa ovat mu­ka­na Uu­si­kau­pun­ki, Py­hä­ran­ta, Rau­ma, Pori, Me­ri­kar­via, Kris­tii­nan­kau­pun­ki, Kas­ki­nen, När­piö, Kors­näs ja Maa­lah­ti.

Reit­ti kul­kee Suo­mes­sa Vaa­li­maal­ta Tor­ni­oon ran­nik­koa myö­täil­len. Tur­ku–Vaa­sa-vä­lil­lä reit­ti kul­kee enim­mäk­seen alem­mal­la maan­tie­ver­kol­la ja osin ka­tu­verk­koa pit­kin kun­tien kes­kus­tois­sa. Reit­ti on py­rit­ty vie­mään viih­tyi­sien tei­den ja ka­tu­jen kaut­ta, joil­la pai­kal­li­set näh­tä­vyy­det ja tär­ke­ät py­säh­dys­pai­kat ovat saa­vu­tet­ta­vis­sa.

Va­kan alu­eel­la reit­ti kul­kee Naan­ta­lin, Mas­kun, My­nä­mä­en, Veh­maan ja Uu­den­kau­pun­gin kaut­ta.

Pro­jek­tin avul­la ke­hi­te­tään Eu­roo­pan laa­juis­ta pyö­räi­ly­reit­ti­ver­kos­toa. Reit­te­jä voi käyt­tää kau­ko­ret­kei­lyyn, mut­ta li­säk­si ta­voit­tee­na on kan­nus­taa pai­kal­li­seen ar­ki­liik­ku­mi­seen pyö­räil­len.

Reit­tei­hin si­säl­ly­te­tään ole­mas­sa ole­via pyö­rä­tei­tä ja reit­te­jä ja nii­tä py­ri­tään yh­dis­tä­mään toi­siin­sa. Eu­ro­ve­lo-reit­te­jä on yh­teen­sä 12, mut­ta nii­den val­miu­sas­te vaih­te­lee pal­jon. Kan­sain­vä­li­siä reit­te­jä ke­hi­te­tään pai­kal­lis­ten ja val­ti­ol­lis­ten toi­mi­joi­den toi­mes­ta. Suo­men rei­tis­tön vi­ral­li­se­na koor­di­noi­ja­na toi­mii vuon­na 2020 pe­rus­tet­tu Pyö­rä­mat­kai­lu­kes­kus.

Työt al­ka­vat huh­ti­kuus­sa ja kes­tä­vät ke­sän ajan. Työt aloi­te­taan Var­si­nais-Suo­men alu­eel­ta ede­ten Sa­ta­kun­nan suun­taan. Työl­lä on vä­häis­tä hait­taa lii­ken­teel­le.

Ura­koit­si­ja­na hank­kees­sa toi­mii Sau­so Oy.

Näköislehdet

Kysely