JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
6.2.2023 13.41

Junaradan Kustavintien ylikul­ku­sil­lasta tehdään suunnitelma

Kus­ta­vin­tien (mt 192) ete­lä­puo­lel­le on pää­tet­ty Ram­boll Oy:n esi­sel­vi­tyk­sen pe­rus­teel­la suun­ni­tel­la ra­dan ylit­tä­vä sil­ta. Sil­ta kor­vai­si ny­kyi­sen ta­so­ris­teyk­sen Mas­kus­sa. Esi­sel­vi­tys on osa Tur­ku–Uu­si­kau­pun­ki-ra­ta­suun­ni­tel­maa.

To­teu­tu­es­saan sil­lan ra­ken­ta­mis­kus­tan­nuk­set oli­si­vat noin 20 mil­joo­naa eu­roa, jos­ta suun­nit­te­lun osuus on noin 2,6 mil­joo­naa eu­roa. Ra­ken­ta­mi­ses­ta ei ole teh­ty pää­tös­tä.

Suun­nit­te­lu si­säl­ly­te­tään Tur­ku–Uu­si­kau­pun­ki ja Rai­sio–Naan­ta­li pe­rus­pa­ran­ta­mi­nen -hank­keen ra­ta­suun­ni­tel­maan. Sa­maan suun­ni­tel­maan si­säl­ly­te­tään myös jal­ka­käy­tä­vän ja pyö­rä­tien suun­nit­te­lu Kus­ta­vin­tien itä­puo­lel­le, Ta­ni­lan­tien ja So­mer­so­jan­tien vä­lil­le.

Täl­lä het­kel­lä no­peus­ra­joi­tus Kus­ta­vin­tiel­lä on ta­so­ris­teyk­sen vuok­si 60 ki­lo­met­riä tun­nis­sa, mut­ta uu­si sil­ta mah­dol­lis­tai­si enim­mäis­no­peu­den nos­ton 80 ki­lo­met­riin tun­nis­sa eli maan­tei­den ylei­sen no­peus­ra­joi­tuk­sen mu­kai­sek­si.

Lii­ken­ne­mää­rä tiel­lä vuon­na 2021 oli 7200 ajo­neu­voa vuo­ro­kau­des­sa, jos­ta ras­kaan lii­ken­teen osuus oli noin 390 ajo­neu­voa. En­nus­te vuo­del­le 2050 on noin 9000 ajo­neu­voa vuo­ro­kau­des­sa.

Tu­run ja Uu­den­kau­pun­gin vä­lil­le suun­ni­tel­laan rau­ta­tien ja ta­so­ris­teyk­sien pe­rus­pa­ran­nuk­sia. Yk­si­rai­tei­nen, 65 ki­lo­met­riä pit­kä ta­va­ra­lii­ken­teen ra­ta­o­sa Tu­run ja Uu­den­kau­pun­gin vä­lil­lä kul­kee Tu­run, Rai­si­on, Mas­kun, Nou­si­ai­sen, My­nä­mä­en, Veh­maan ja Uu­den­kau­pun­gin alu­eel­la.

– Hank­kees­sa on käyn­nis­sä ra­ta­suun­ni­tel­ma­vai­he. Ra­ta­suun­ni­tel­mat laa­di­taan Tur­ku–Uu­si­kau­pun­ki-ra­ta­o­sal­la kun­ta- ja kau­pun­ki­koh­tai­ses­ti ja­o­tel­tui­na eril­li­si­nä ra­ta­suun­ni­tel­mi­na. Ra­ta­suun­ni­tel­man on mää­rä val­mis­tua vuo­den 2023 lop­puun men­nes­sä, ker­too pro­jek­ti­pääl­lik­kö Erk­ki Mä­ke­lä Väy­lä­vi­ras­tos­ta.

Näköislehdet

Kysely