JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
19.2.2022 12.58

Joutoalueiden metsitys vauhdittuu

Suo­men met­sä­kes­kus on hy­väk­sy­nyt met­si­tys­tu­ki­ha­ke­muk­sia tä­hän men­nes­sä noin 1900 heh­taa­rin alal­le ja ke­vään ai­ka­na hy­väk­sy­tään li­sää. Jou­to­a­lu­ei­den met­si­tys­tu­en haku avau­tui vii­me vuo­den maa­lis­kuus­sa.

Vaik­ka tu­kea on myön­net­ty pal­jon, on myös hy­lät­ty­jen ha­ke­mus­ten mää­rä on ol­lut mel­ko huo­mat­ta­va. Mer­kit­tä­vin pe­rus­te ha­ke­muk­sen hyl­kää­mi­sel­le on ol­lut se, et­tä met­si­tet­tä­väk­si ai­ot­tu alue on jo met­sit­ty­nyt luon­tai­ses­ti.

– Jou­to­a­lu­ei­den met­si­tys­tu­ki on tar­koi­tet­tu avoin­ten alu­ei­den met­sit­tä­mi­seen. Moni on saat­ta­nut pet­tyä, kun alu­eel­la ei saa ol­la en­nes­tään juu­ri­kaan ve­sak­koa tai pui­den tai­mia, sa­noo ra­hoi­tus- ja tar­kas­tus­pääl­lik­kö Jus­si Pir­ko­nen Suo­men met­sä­kes­kuk­ses­ta.

Met­sä­kes­kuk­ses­sa on kä­sit­te­lys­sä täl­lä het­kel­lä noin 900 met­si­tys­tu­ki­ha­ke­mus­ta. Tä­män­het­ki­nen ar­vio on, et­tä maa­no­mis­ta­jat saa­vat pää­tök­set vii­me vuon­na vi­reil­le lai­tet­tui­hin ha­ke­muk­siin ke­sään men­nes­sä.

Maa­no­mis­ta­jil­le ja met­sä­no­mis­ta­jil­le on tar­jol­la Met­sä­kes­kuk­sen ja Pel­to­hei­tot ja suon­poh­jat met­sit­tä­mäl­lä hii­li­nie­luik­si -hank­keen jär­jes­tä­mää verk­ko­koul­tus­ta, jon­ne pää­see Met­sä­kes­kuk­sen ta­pah­tu­ma­ka­len­te­rin kaut­ta.

Verk­ko­kou­lu­tuk­ses­sa ker­ro­taan met­si­tyk­sen to­teu­tuk­ses­ta ja sii­nä huo­mi­oi­ta­vis­ta sei­kois­ta. Kou­lu­tuk­ses­ta saa tie­toa myös met­si­tys­tu­es­ta ja sen ha­ke­mi­ses­ta.

Näköislehdet

Kysely