JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.11.2020 12.41

Johtajien virka­muu­tok­sista ongelmia Akselissa

Sari Hon­ka­sa­lo

Pe­rus­tur­va­kun­ta­yh­ty­mä Ak­se­lis­sa vuo­den vaih­tees­sa käyt­töön otet­ta­va uu­si vi­ran­hal­ti­ja­or­ga­ni­saa­tio ei ole syn­ty­mäs­sä on­gel­mit­ta.

Ter­veys­pal­ve­lui­den pal­ve­lu­lin­ja­joh­ta­ja, yli­lää­kä­ri Su­san­na Lai­vo­ran­ta-Ny­man on ir­ti­sa­nou­tu­nut teh­tä­väs­tään. Yh­ty­mä­hal­li­tus myön­si eron 1.1.2021 al­ka­en ja ju­lis­ti joh­ta­van lää­kä­rin vi­ran avoi­meen ha­kuun vä­lit­tö­mäs­ti.

Ak­se­lin yh­ty­mä­hal­li­tus on lo­ka­kuus­sa päät­tä­nyt me­neil­lään ole­vas­sa or­ga­ni­saa­ti­ouu­dis­tuk­ses­sa, et­tä ter­veys­pal­ve­lui­den pal­ve­lu­lin­ja­joh­ta­jan ja yli­lää­kä­rin teh­tä­vät ja­e­taan kah­del­le hen­ki­löl­le. Lak­kau­tet­ta­van vi­ran ti­lal­le tu­le­vat työ­i­käis­ten pal­ve­lui­den pal­ve­lu­a­lu­e­joh­ta­jan ja joh­ta­van lää­kä­rin vi­rat.

Yh­ty­mä­hal­li­tus kä­sit­te­li uu­den or­ga­ni­saa­ti­on vir­koi­hin siir­toa en­sin 18.11. ja uu­des­taan 25.11., kos­ka en­sim­mäi­ses­sä ko­kouk­ses­sa ta­pah­tui me­net­te­ly­vir­he. Tuos­sa ko­kouk­ses­sa yh­ty­mä­hal­li­tuk­sen jä­se­nen Aki Si­mo­lan (kok.) pu­heen­vuo­ro­pyyn­tö oli jää­nyt epä­huo­mi­os­sa huo­mi­oi­mat­ta.

Kun­ta­yh­ty­män joh­ta­jan Ma­ri­ka Tui­ma­lan esi­tyk­se­nä yh­ty­mä­hal­li­tuk­sel­le oli kum­mas­sa­kin ko­kouk­ses­sa, et­tä Su­san­na Leh­ti­ran­ta siir­re­tään työ­i­käis­ten pal­ve­lu­jen tu­lo­sa­lu­e­joh­ta­jan vir­kaan, Jo­han­na-Ma­ria Toi­vo­nen ke­hit­tä­mis­pääl­li­kön vir­kaan, An­ni­ka Sirén nuor­ten ja per­hei­den pal­ve­lu­jen tu­lo­sa­lu­e­joh­ta­jan vir­kaan, Tui­ja Has­si­nen-Lai­ne ikään­ty­nei­den ja vam­mais­ten pal­ve­lui­den tu­lo­sa­lu­e­joh­ta­jan vir­kaan, Jo­han­na Kor­pe­la asu­mis­pal­ve­lui­den pääl­li­kön vir­kaan ja Jon­na Kin­nu­nen Koi­vik­ko­ku­jan vas­taa­van oh­jaa­jan vir­kaan.

Ko­kouk­sen ku­lu­es­sa Aki Si­mo­la eh­dot­ti Tuu­la Toi­vo­sen (sd.) kan­nat­ta­ma­na, et­tä ke­hit­tä­mis­pääl­li­kön vir­ka ju­lis­te­taan si­säi­seen ha­kuun, ja et­tä yh­ty­mä­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja tai muu hal­li­tuk­sen jä­sen osal­lis­tuu haas­tat­te­lui­hin ja yh­ty­mä­hal­li­tus va­lit­see hen­ki­lön ke­hit­tä­mis­pääl­li­kön vir­kaan. Si­mo­lan muu­to­seh­do­tus hy­väk­syt­tiin ää­nin 5–3.

Muu­toin vir­ka­siir­rot tu­li­vat hy­väk­sy­tyk­si.

Kun­ta­yh­ty­män joh­ta­ja Ma­ri­ka Tui­ma­la jät­ti pää­tök­seen eri­ä­vän mie­li­pi­teen.

Hä­nen mu­kaan­sa pää­tös­tä ei voi lait­taa täy­tän­töön yh­ty­mä­hal­li­tuk­sen ko­kouk­ses­sa pää­te­tyl­lä ta­val­la, kos­ka teh­dyn pää­tök­sen mu­kaan Jo­han­na Kor­pe­la on siir­ret­ty asu­mis­pal­ve­lui­den pääl­li­kön vir­kaan, mut­ta Jo­han­na-Ma­ria Toi­vos­ta ei ole esi­tet­ty siir­ret­tä­väk­si muu­hun vir­kaan.

– Sa­maa vir­kaa ei voi ol­la hoi­ta­mas­sa kah­ta hen­ki­löä. Kun­ta­yh­ty­mäs­sä ei ole muu­ta kuin ke­hit­tä­mis­pääl­li­kön vir­ka, jo­hon edel­lä­mai­nit­tu vi­ran­hal­ti­ja tu­lee siir­tää, Tui­ma­la to­te­aa eri­ä­väs­sä mie­li­pi­tees­sään.

Tui­ma­la muis­tut­ti myös, et­tä teh­dyl­lä pää­tök­sel­lä ei py­sy­tä yh­ty­mä­hal­li­tuk­sen ai­em­min an­ta­mis­sa ta­voit­teis­sa kus­tan­nus­ten ja esi­hen­ki­löi­den mää­rän osal­ta.

Näköislehdet

Kysely