JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
22.1.2022 12.30

Jätehuollon pop up -keräykset peruttu

Heik­ke­ne­väl­lä ko­ro­na­ti­lan­ne, li­sään­ty­vät sai­raus­ta­pauk­set ja ko­ro­na­ra­joi­tuk­set vai­kut­ta­vat myös jä­te­huol­toon. Haas­tei­ta ai­heut­ta­vat myös äkil­li­ses­ti vaih­te­le­vat tal­vi­ke­lit. Lou­nais-Suo­men Jä­te­huol­to tie­dot­taa, et­tä esi­mer­kik­si jä­te­as­ti­oi­den tyh­jen­nyk­siin saat­taa tul­la vii­väs­tyk­siä, ei­kä jäte- ja ym­pä­ris­tö­neu­von­ta­ti­lai­suuk­sia voi­da täl­lä het­kel­lä LSJH:n toi­min­ta-alu­eel­la jär­jes­tää. Myös tam­mi­kuul­le so­vi­tut pop up -ke­räyk­set on pe­rut­tu.

– Ku­lu­neel­le tal­vel­le on ke­rään­ty­nyt har­mit­ta­van pal­jon vas­toin­käy­mi­siä, joi­den vai­ku­tuk­set ovat nä­ky­neet vii­väs­tyk­si­nä jä­te­as­ti­oi­den tyh­jen­nyk­sis­sä. Em­me ole voi­neet vält­tyä ko­ro­nan ai­heut­ta­mil­ta pois­sa­o­loil­ta, mut­ta myös vaih­te­le­vat ke­li­o­lo­suh­teet ovat hi­das­ta­neet jä­te­au­ton­kul­jet­ta­jien työ­tä sekä ai­heut­ta­neet haas­tei­ta ka­lus­ton toi­min­nas­sa, LSJH:n ajo­jär­jes­te­li­jä Mat­ti Kak­ko ker­too.

LSJH seu­raa ti­lan­teen ke­hi­tys­tä sään­nöl­li­ses­ti ja te­kee ak­tii­vi­ses­ti va­rau­tu­mis­suun­nit­te­lua. Käy­tän­nös­sä tämä tar­koit­taa sitä, et­tä yh­ti­ös­sä mie­ti­tään en­na­kol­ta pal­ve­lui­den pri­o­ri­soin­tia ja va­rau­du­taan te­ke­mään muu­tok­sia jä­te­as­ti­oi­den tyh­jen­ny­sa­jan­koh­tiin.

LSJH on li­säk­si jät­tä­nyt jä­te­huol­to­vi­ra­no­mai­sel­le ano­muk­sen mah­dol­li­suu­des­ta poi­ke­ta jä­te­huol­to­mää­räyk­sis­tä esi­mer­kik­si jät­tei­den kuor­maa­mi­sai­koi­hin liit­ty­en, jot­ta vii­väs­tyk­set asuk­kai­den jä­te­as­ti­oi­den tyh­jen­nys­vä­leis­sä oli­si­vat mah­dol­li­sim­man vä­häi­set.

Tam­mi­kuul­le ai­ka­tau­lu­te­tut pop up -la­jit­te­lu­a­se­man kier­tä­vät jät­teen­ke­räyk­set on pe­rut­tu, mut­ta 12 kiin­te­ää la­jit­te­lu­a­se­maa pal­ve­lee asuk­kai­ta nor­maa­lis­ti. Va­kan alu­eel­la pe­ruun­tui näin 31.1. Mie­tois­ten ke­räys.

Hel­mi­kuus­sa tu­los­sa ole­vis­ta ke­räyk­sis­tä tie­do­te­taan erik­seen, kun nii­den jär­jes­tä­mis­mah­dol­li­suus sel­vi­ää.

Va­kan alu­eel­la Mas­kus­sa, My­nä­mä­es­sä, Naan­ta­lis­sa ja Nou­si­ai­sis­sa toi­mi­va LSJH ko­ros­taa, et­tä nyt jos kos­kaan on jät­teen syn­nyn eh­käi­sy ja la­jit­te­lu en­si­ar­voi­sen tär­ke­ää.